Sten KarpovFoto: Kuvatõmmis/err.ee
Tele
25. aprill 2019, 20:26

VIDEO | Õudusfilmi „Karv” peaosatäitja Sten Karpov: olin pärast võtteid kolm päeva kärnas (2)

„Olin läga ja plögaga konstantselt viis päeva kaetud. Mulle pritsiti silma kunstverd ja pidin püherdama vannis, üleni liimi-, kunstvere- ja melassiseguga kaetud,” räägib lühiõudusfilmi „Karv” peaosatäitja Sten Karpov.

„Olin kolm päeva kodus kärnas, nii et taastumiseks läks ka omajagu aega. Kunst nõuab ohvreid,” tõdeb Karpov „Ringvaates”. „Minule mõjub see naljakalt, sest tean ju, mis seal taga toimus – need viis võttepäeva olid minu jaoks täis piina,” ütleb ta.

Sten, kes on ka ise kiilaspäine, tunnistab, et samastub mingil määral filmi peategelasega. „Olen selle sama trauma läbi elanud. Naeruväärselt tõsiselt, ka mina langesin sellesse lõksu, et katsetasin imeseerumeid, mis tol hetkel apteegi käsimüügis saadaval olid. Kuid teada on, et teaduspõhist uuringut nendel seerumitel pole, heal juhul annavad need pealaele hea lõhna,” räägib Karpov. „Muidugi nii meeleheitel ma polnud, et oleksin kangeid ravimeid meestearstilt välja nuianud,” lisab ta.

Karpov arvab, et kiilaspäisusega toimetulek ja selle aktsepteerimine sõltub kõige enam east, mil see mehega juhtub. „Kui see juhtub nooremas eas nagu minul – õppisin alles näitlejaks, olin kolmandal kursusel – siis tundus järsku, et lõpetan kooli ja ei olegi enam täiuslik ning kes mind sellisena üldse tahab. Olen varakiilakas noor mees, teatris veel mätsib selle parukatega ära, aga filmis ja teles on asi natuke teistmoodi. Olen ühes seriaalis parukaga mänginud ja ei kukkunud väga hästi välja,” tõdeb Karpov, et sarjades parukaga inimesi ära ei peta.