„Eesti muusika karikas“ Uudo Sepp vs Karl-Erik TaukarFoto: Külli Rummel/TV3
Tele
28. aprill 2019, 09:00

Karl-Erik Taukar „Eesti muusika karikast“: võistlusmoment peab olema, mütsiga lööma minna pole mõtet (3)

Pühapäeva õhtul läksid „Eesti muusika karikas“ vastamisi superstaarisaate kasvandikud – viimane võitja Uudo Sepp ja üks edukamaid osalejaid, oma hooajal neljandaks jäänud Karl-Erik Taukar. Seekord jäi Uudo Taukarile alla.

Uudo tunnistab, et tal oli Karl-Erikuga võistlustulle mineku ees aukartus – on ju teine kõvasti kauem muusikamaailmas ilma teinud. „Aga ma tulin pigem nautima seda kõike siin, sest arvestades missugune vahe on minu bändil ja Taukari bändil... Meil on läheb veel paar aastat, et neile järele jõuda,” sõnab Uudo. Kuigi Uudo bänd on koos mänginud veidi alla aasta, on tema sõnul areng selle ajaga olnud juba tohutu. „Tean, et meil on vaja veel areneda. Aga võib-olla kahe aasta pärast on see bänd uskumatu!” jääb ta seekordse esitusega rahule.

„Eesti muusika karikas“ Uudo Sepp vs Karl-Erik Taukar Foto: Külli Rummel/TV3

Karl-Erik ütleb, et võistlusmoment peab sees ikka olema ja mütsiga lööma minna pole mõtet. „Teisalt, televisioonis oma bändiga otse mängida on väga nauditav, kuna sellist võimalust tuleb ette suhteliselt harva.“

Vastase repertuaarist lugu valida oli Uudo sõnul raske. Lõpuks jäi sõelale Taukari „Salaja“. „Kõik tema lood on nii head!, sellised mõnusa astumisega. Lõpuks jõudsime bändiga ühele arvamusele, et võiks teda seda nii, nagu oleksime lihtsalt sõpradega koos ja laulaksime. Kutsusin oma parima sõbra Carlos Ukareda ka kaasa ja nii see otsus sündis,” selgitab Uudo.

„Eesti muusika karikas“ Uudo Sepp vs Karl-Erik Taukar Foto: Külli Rummel/TV3

Selles osas, kas see ka tema laulude valikusse jääda võiks, on Uudo pigem kahtleval seisukohal. „See viis mulle meeldib, mis ma tegin teises refräänis ja seda tahaks kindlasti kuskil kasutada, aga aeg on enda lugusid teha!” Karl-Eriku bänd valis aga Uudo esiksingli „Võitmatu“. „Proovisime ikka paari teist lugu ka. „Võitmatu“ on aga kuidagi Uudo signatuuriks saanud ning on tema esimese singlina ka kuulajale hästi tuttav.“

Taukar ütleb, et teise artisti loo enda omaks tegemisel tuli ajule ikka veidi tööd anda, kuid midagi ebameeldivat selles protsessis polnud. „Idee sündis prooviruumis. Minul oli mõte see ballaad millegi veel nõretavamaga ristata,“ räägib Karl-Erik. Lisaks tuli meestel teha uusversioon Fixi legendaarsest loost „Tsirkus“. „“Tsirkusest“ on salvestatud tõenäoliselt kümneid versioone, rääkimata neist tuhandest kordadest kui erinevad bändid seda lugu esitanud on. Sestap ongi selle loo puhul millegi uuega keeruline lagedale tulla. Ehk et meil ei jäänud muud üle, kui see täiesti pea peale pöörata,“ paljastab Taukar.

„Eesti muusika karikas“ Uudo Sepp vs Karl-Erik Taukar Foto: Külli Rummel/TV3