Andrus ElbingFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
25. aprill 2019, 15:17

Räppar Beebilõust: Eesti süsteem ei soodusta kinnipeetava paranemist (36)

Aprilli alguses isaks saanud räppar Beebilõust, kodanikunimega Andrus Elbing käis külas Raadio2 hommikusaates, et rääkida äsjailmunud endanimelisest albumist. Juttu tuli ka paari aasta tagusest seaduse rikkumisest, mistõttu pidi mees pool aastat Harju vangla seinte vahel olema.

Räppari sõnul on tütre (Venus - toim.) ilmaletulek tema ja elukaaslase Ingrid Männi elu kõvasti muutnud. "See on praegu värske. Isegi biitlid läksid Yoko Ono pärast laiali."

Õnneks on noor perekond kolinud uude, suuremasse korterisse, kus räpparil oma tuba ja võimalus loomesulge soojana hoida. "Naine ei tohi sinna astuda," naerab mees.

Andrus selgitas uue albumi pealkirja tagamaid ja täpsustas, et Beebilõust ei ole kuhugi kadunud. "Ta kergitas lihtsalt oma maski. See album on ühest perioodist."

Mehe sõnul on meedia kuvanud temast pildi kui retsist vennast, kes kiirust ületab ja vangis istub. "Tegelikult on seal taga murtud inimene. See on maskide kandmine. Elan mingeid asju hullemini üle, kui teised inimesed. Võibolla ka sellepärast looming tuleb," arutles ta. 

Saatejuht palus külalisel meenutada 2017 aasta 4. veebruarit, mil räppar Kalamajas asuvat toidupoodi röövis. "Kui ma isegi teaks. Ma ei oska öelda, mis see oli," ei suutnud Beebilõust meenutada, mis ajendil selline tegu sai juhtuda. "Mul võeti pärast seda seitse ainet välja. See näitab midagi. See periood oli kuid kestnud. Ilmselt tegutsesin teadlikult. Palju ei mäleta sellest."

Beebilõusta sõnul ei soosi Eesti süsteem seda, et inimene pärast vanglat tervemana välja tuleb ja ühiskonnas hakkama saab. "Sellest teemast peaks eraldi saate tegema. Muidugi on palju ka inimeses endas kinni. Aga see süsteem hetkel ei soodusta kinnipeetava paranemist ja suunamist õiguskuulekale käitumisele."

Saatejuhi küsimuse peale, kas kriminaalne taust on tal palju varjuna kaasas käinud, rääkis mees, et hiljuti oli raskusi uue kodu leidmisel. "Kui tahtsime korterit üürida, siis taust oli takistuseks."

Noortele, kes tahavad oma tee puhtana hoida, soovitab räppar vähem juua ja rohkem sporti teha. "Ilmselt see toimib."

Täispikka intervjuud saad järelkuulata siin: