Ken Kercheval Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
25. aprill 2019, 10:05

Suri „Dallase“ täht Ken Kercheval (1)

83 aasta vanuses on surnud USA näitleja Ken Kercheval, kes kehastas seebiooperis „Dallas“ J.R-i vihavaenlast Cliff Barnesi.

Kerchevali kodulinna Clintoni (Indiana osariik) matusebüroo esindaja ütles väljaandele Deadline, et teletäht suri 21. aprillil.

Näitleja rääkis kunagises ajakirja People intervjuus, et oli jätnud 1954. aastal Indiana Ülikooli vaid ühe semestri järel pooleli, et võtta vastu peaosa muusikalis „Suudle mind, Kate“. Õppinud aasta Californias näitekunsti, suundus Kercheval New Yorki, kus tutvus omasuguste noorte näitlejate Robert Duvalli, Gene Hackmani ja Dustin Hoffmaniga ning mängis muusikalides „Kabaree“ ja „Viiuldaja katusel“.

1962 sai ta esimese telerolli ning mängis sellistes sarjades nagu „Kojak“, „Starsky & Hutch“, „Lembelaev“ ja „Matlock“. 1978 sai ta Barnesi osa „Dallases“ ning kehastas ärimeest kuni sarja lõpuni 1991 ja lavastas koguni ise kaks episoodi. Kercheval lõi kaks aastat kaasa ka 2012. aasta ellu äratatud „Dallases“.

Kirgliku suitsumehena oli Kerchevalil seljataga võitlus kopsuvähiga. Ühtlasi oli ta enda sõnul 20 aastat alkohoolik. Mitu korda abiellunud ja lahutatud näitlejast jääb maha kolm last.