Karoli HindriksFoto: DAINIPPON SCREEN MFG. CO., LTD.
Inimesed
25. aprill 2019, 09:22

Karoli Hindriks näitab Jaapani Forbes’i kaanel eeskuju: oleme uhked selle üle, et sellised suured riigid vaatavad meile alt üles (19)

Eesti üks edukamaid naisettevõtjaid, töövahendusfirma Jobbatical kaasasutaja ja tegevjuht Karoli Hindriks kaunistab Jaapani Forbes’i Jaapani esikaant. 
 
"Esimene Forbes, kes meie ettevõttest kirjutas, oli Mehhiko Forbes. Ja nüüd olen Jaapani Forbes'i esikaanel - eks see näitab, milline see maailm on. Me oleme väga ühenduses välismaailmaga," rääkis Jobbaticali asutaja Karoli Hindriks Õhtulehele. "Üritame seeläbi Eestit suuremaks teha."

Jaapani Forbes võttis ühendust Jobbaticali Londoni pressiesindajaga. "Vestlus ainuüksi kestis kaks ja pool tundi ja väga hea vestlus oli."

Jaapan ja üldse avalikkus vaatab praegu väga palju Eesti poole. Sellepärast, et Eesti on olnud sellisel väga kiiresti areneval teljel. Jaapan on olnud kunagi kiiresti arenev, aga tänaseks on ta väga aeglaseks muutunud. Bürokraatiat on palju ja inimesed vananevad," rääkis Hindriks. Jaapan on kõige raskemas olukorras talendipuuduse tõttu. "Seetõttu meie vestlus ka oluline oli. Kuidas nemad peavad väga palju mõtlema selle peale, kuidas tuua maailmast talenti juurde. Kui nad seda ei tee... 2030. aastaks jääb neil Korn Ferry instituudi andmetel puudu 18 miljonit inimest, et jääda samale tasemele. Jaapan on väga suures talendipuuduses ja seetõttu meie vestlus nii hea ja oluline oli."

Vestluses Jaapani Forbes'iga tuli juttu sellest, mida Eesti on selleks teinud. "Kuigi me ei ole selles mõttes veel ideaalne, oleme teinud väga suuri samme lühikese ajaga. Rääkisime e-valimistest ja sellest, kuidas ettevõtet saab asutada kümne minutiga online'is. Igas intervjuus räägin ma Eestist hästi." Karoli sõnul oli intervjuu emotsionaalne ja liigutav. "Kaks inimest mind intervjueerisid ja vestluse lõpus oli ühel neist pisar silmis. "Naljakas oli ka see, et intervjuu ajal oli minu koer kontoris, kes tahtis kogu aeg ajakirjanikule sülle minna. Sai palju nalja."

Forbes'i kaanepilt sündis Jobbaticali Kalamajas asuvas kontoris. "Teeme Eestit suuremaks. Oleme uhked selle üle, et sellised suured riigid vaatavad meile alt üles. Et me saame samal teekonnal jätkata."

Eesti ühe edukama naisettevõtja resümee on aukartustäratav. Praegu idufirma eesotas olev Hindriks leiutas koolitüdrukuna pehmed helkurid ning on juhtinud nii telekanalit kui ka linna.

Karjääri alustas Hindriks 1999. aastal luues õpilasfirma enda leiutatud pehme helkuri tootmiseks. 2000. aastal regitreeris ta helkuri patendiametis  kasuliku mudelina ning sai sellega noorimaks ja ühtlasi Eesti esimeseks õpilasleiutajaks. 2002. aastal registreeris ta helkuri tootmiseks ettevõtte Heatuju Maaletooja OÜ.

2007. aastast asus Hindriks juhtima telekanalit MTV Eesti. Ta on olnud Fox International Channelsi Balti regiooni juht. 2012. aasta kevadest tegutseb Hindriks idufirmas Newspin.co. 2012. aasta suvel valiti ta esimese eestlasena NASA Amesi uurimiskeskuses tegutsevasse ning tuleviku-uuringute ja -tehnoloogiatega tegelevasse Singularity Universitysse.

Hindriks on kuulunud Pärnu linnavolikogusse, haridus- ja kultuurikomisjoni. 2009. aastal kandideeris Hindriks IRL-i nimekirjas Europarlamenti.

2010. aastal oli ta üks sajast noorest tulevikuliidrist, keda kutsuti 40. korda toimuvale tuleviku juhtide (Leaders of Tomorrow) sümpoosionile Šveitsis St Gallenis, tunnustades tema silmapaistvat tegevust ettevõtliku noorena.