Benjamin LillemäeFoto: ERR/ "Pealtnägija"
Tele
24. aprill 2019, 15:12

VIDEO | Põlva meest peetakse Aafrikas prohvetiks ja imetegijaks, kes teeb pimeda nägijaks ja ravib homoseksuaale (52)

Tänases “Pealtnägijas” saab näha lugu 66-aastasest Põlva mehest Benjamin Lillemäest, kes nimetab ennast pastor-rabiks, prohvetiks ja imetegijaks. Eriti usuvad tema võimeid Ghana inimesed ja mehe auks peetakse iga aasta tänujumalateenistust, kus on kohal sada tuhat inimest. Mees rääkis saates, et on suutnud ravida nii homoseksuaale, pimedaid kui kurte.

Benjamin Lillemäe, kes kandis veel mõned aastad tagasi nime Georg, kannab endas kristliku-juudi  segu usku, mis on täis emotsioone, laulmist, tantsimist, karjumist, naermist ja kõiki muid emotsioone. Ta oli esmalt luteri kiriku pastor nii Räpinas kui Põlvas. Põlva kirikus olevat ta hakanud kuulma ka jumala häält, kes palus talle ehitada uue templi.

Pärast kiriku ehitamist Pärna tänavale suundus mees missioonitööle. Tänaseks on Eesti mehest saanud prohvet Ghanas. Kõik sai alguse kohtumisest rikka, aga probleemide küüsis kohalikuga. Ghana rikkuris tekitas tervendamise jutt alguses kahtlusi, andis ta Benjaminile ülesandeks ravida terveks pime. 

“Kui poole tunniga ei saa mitte nägijaks, me saadame esimese lennukiga ta Eestisse. Kui ma seda kõnet kuulsin, siis mul oli nii hea meel, et ma hõõrusin oma käsi kohe, need olid nagu sünnitusvalud vaimses maailmas, et Jeesus teeb midagi huvitavat,” meenutas rabi.

Väidetavalt tegigi mees pimedast nägijaks, seda kinnitab ka Edmund Kwatia, peapiiskop Ghanast, kes Benjamini sünnipäevaks Põlvasse oli tulnud. Rikkur ehitaski pühakoja ja seal on Põlva mehe jaoks üheksa aastat jutti tänujumalateenistust peetud, ligi saja tuhande inimese ees, teenistust kantakse üle ka Ghana riiklikus televisioonis. 

Lillemäe sõnul on ta aga heteroteks teinud ka homoseksuaalid, keda Šveitsis parkimisplatsil kohtas. Tema autosse tulnud mehed olevat tahtnud kohe teineteisele käsi külge panna, kuid Lillemäe haaras nende kätest ning hakkas tantsima ja heebrea keeles laulma. Pärast seda on Lillemäe sõnul mõlemad mehed õnnelikes heteroseksuaalsetes abieludes ja talle siiani tänulikud. 

Eestis aitas Lillemäe paari, kes ootasid kaksikuid. “Lapsed olid ühes lootekotis, aga sõrmed segamini. Arst ütles, et see on kõige hullem, mis olla saab ja nad võivad niimoodi hukkuda,” meenutas Jane Käo. Naise sõnul, tänu Benjamini abile kasvasid lootekotti aga vaheseinad. “Ta pani käed peale ja palvetas. Jumala vägi, kiirgus ja kuum jutt läks üle keha, see on ime, mis toimus!”