GoresoerdFoto: Pressimaterjal
Inimesed
24. aprill 2019, 12:49

Hard Rock Laager 2019 kuulutas välja järgmised neli esinejat

28.-29. juunil Vana-Vigalas toimuv Hard Rock Laager kuulutas välja veel neli bändi, kelleks on metal-veteran Catafalc, pungi raudvara J.M.K.E. , metsikult möirgav Goresoerd ning Eesti Muusikaauhindade Aasta Metalalbumi nominent Redneck Rampage.

Catafalc vanadele metal-skeene veteranidele tutvustamist ei vaja, järelkasv aga olgu hoiatatud, et "pit" läheb käima ja sinikad, marrastused, murtud kondid, verised ninad ning järgmise päeva kanged kaelad käivad vankumatult asja juurde. 2019 on täitumas kaks aastakümmet bändi loomisest. Selle aja jooksull pole tehtud muud kui kompromissitut ja brutaalset death metalit ja otsitud pidevalt uusi bändiliikmeid. Kõige kiuste on ilmunud ka paar albumit: 2004 "Pain Performance" ja 2008 "Still Suffering". Kolmas, eponüümne plaat, on jätkuvalt töös.

Redneck Rampage on Lõuna-Eesti metsade vahelt pärit toores ja maalähedane southern metal, mis ei jäta kuivale ka kõige uimasemaid kuulajaid. Nad alustasid oma tegevust 2007. aastal Räpinas ning on praeguseks üllitanud kaks kauamängivat - Shotgun Inc. (2013) ja Caveman Chronicles (2018), millest viimane sai kõlapinda ka Eesti Muusikaauhindadel aasta metalalbumi nominatsiooniga.

 

Kodumaine Goresoerd on elajas, kes nägi ilmavalgust aastal 2004 ja on tänavu sisse saanud suurepärase hoo täis verejanu ja murdmislusti. Rohkem kui dekaadi pikkune kooslus näitab, et püssirohi ei ole kaugeltki veel märg ja kirbet suurtükihõngu jätkub kauemaks. Läbipõetud koosseisu muutus on asjaosalisi enam kui karastanud ja mehed seisavad rivis sirgemalt kui kunagi varem. Maha on saadud järjekorras juba viienda albumiga - tuliuus “Kain” on kui puurist pääsenud metsaline, kes möirates võpsikusse sööstab. Kollektiiv tõestab taaskord oma kindlat kvaliteeti ja uus album ei ole pettumuseks kellelgi, keda erutab ehe metal täis ootamatusi ning meeldejäävaid riffe.

 

Kui Jeesus oli sama vana kui J.M.K.E. praegu, löödi ta juba risti ning tal ei olnud selleks ajaks õnnestunud välja anda ühtki albumit, isegi mitte limiteeritud kassetiversioonidena, nagu J.M.K.E. seda viimasel ajal on eelistanud teha. Samuti ei õnnestunud tal mängida 30 aastat järjest ühel ja samal Ida-Saksa kitarril, ega ta olnudki eriline pillimees nagu Villu.

 

Lisaks eelnevatele bändidele on Hard Rock Laager 2019 tänaseks välja hõiganud veel ühe peaesinejatest, kelleks on Briti ekstreem-metal bänd Carcass. Lisaks veel Lost Society (fin), Pedigree (est), Keep of Kalessin (nor), Metro Luminal (est), Metsatöll (est), Saber Tiger (jap), Kaschalot (est),  Zahir (est) ning Freakangel (est).

Raskemuusika sõprade suve tippsündmus Hard Rock Laager toimub Vana-Vigala müstiliselt kaunis jõekäärus tuleval suvel juba 18. korda. Traditsioone hoitakse au sees ka sel aastal: kahe päeva jooksul astub kahel laval üles ei rohkem ega vähem kui 22 artisti. Lisaks Eesti metalbändide paremikule saab kuulda ja näha ka arvukalt välisartiste.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Behemoth, Testament, Phil Anselmo, Lacuna Coil, Katatonia ja paljud teised.