„Kamera o tomeru na!“Foto: Kuvatõmmis
Film
24. aprill 2019, 16:28

HÕFF KOPUTAB UKSELE! Millised filmid torkasid festivali kava sirvides enim silma? (1)

Taas on kätte jõudmas aeg, mil hiliskevadised õhtud ei täitu mitte ainult pikalt nelja seina vahel kopitama pidanud napsutajatega, vaid ka mõnusalt õudsete filmidega!

Jah, tänavune Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festival on kohe-kohe kohal, mis tähendab, et on viimane aeg uurida, milliste ehmatustega meid sel korral kostitatakse. Üllatuslikult lükatakse üritus käima juba neljapäeval, mis on ainult positiivne – rohkem ägedaid filme, rohkem vaatamislusti! 

Aga mis on need kõige ägedamana tunduvad linateosed? Sirvisime natuke kava, salaja tutvusime ka mõne filmiga juba eelnevalt ning selle tulemusena noppisime välja paar soovitust!

The Matrix

Neljapäeva alustatakse paraja pauguga. Nimelt tuleb näitamisele popkultuuri üks nurgakividest – ulmemärul „The Matrix“. Omal ajal mustad nahkmantlid ebanormaalselt populaarseks muutnud linateos sai hiljuti nimelt 20 aastat vanaks ning seda tähistatakse eriseansiga, mis on muuseas täiesti tasuta!


Rämpszombifilmide maraton

Sama päeva viimastel tundidel korraldatakse külastajatele korralik kadalipp, sest näitamisele tuleb kolm halba zombifilmi järjest! 4,5 tundi kestva trassi briljandiks on kindlasti lustlik „Surnud nudistide koloonia“. Eriliseks teeb linateose asjaolu, et tegemist on muusikaliga, kus lauldakse nii matemaatikast kui ka meheaust! See on nii halb, et seda peab enda silmaga nägema, et uskuda.

Rambu

Kui mullu podises potis camp-kastmes keedetud Argentiina tobe-märul „Malvinaator“, siis tänavu rahuldab todasama maitset Stallone'i klassikalist möllukat parodeeriv Indoneesia linateos „Rambu“. „Malvinaatorit“ vaadates oli terve saal naeru ja nalja täis ning olen üpriski kindel, et „Rambu“ puhul on situatsioon 100% sama. Kui ei ole, söön ma enda mütsi ära.


Mitte tilkagi enam!!! Nõukogude Eesti propagandafilmid

Iga õudusfilm ei ole fiktiivne! Seda tõestab ilmekalt laupäevale planeeritud õppefilmide kogumik, kus näidatakse Nõukogude Eesti aegset propagandat. Kolm neist keskenduvad Jevgeni Ossinovski suurimale hirmule alkoholile, viimane aga piilub pättide maailma. Tundub olevat ideaalne võimalus heita pilk minevikku ja muheleda aegunud maailmavaadete üle.

Las kaamera käib – zombid!

Verdtarretavale (ja noh, natuke ka huumorisoont kõditavale) nädalavahetusele tõmbab joone alla jaapanlaste vaimusünnitis „Kamera o tomeru na!“, mis süstib zombifilmide pisut kulunud valemisse omajagu särtsu ja värskust. Vint keeratakse kohe alguses üle, sest esimese (katkematu) kaadri pikkus on tervelt 37 minutit. Film on muhedalt B-kategooria hõnguline, mis ainult lisab väärtust juurde. Kindlasti on tegemist väärika punktiga kogu üritusele.