Volodõmõr Zelenskõi presidendikampaania ajal oma abikaasale Oksanale osutamas. Foto: AP/Scanpix
Maailm
24. aprill 2019, 10:39

5 fakti Ukraina uuest esileedist Olena Zelenskast (11)

Ukraina presidendiks tõusnud Volodõmõr Zelenskõi abikaasa Olena pole telekoomikule üksnes vankumatu kodune tugi, vaid ka loomepartner. Mida võiks vastse esileedi kohta veel teada?

1. Volodõmõr ja Olena olid koolikaaslased

Volodõmõr Zelenskõi (41) ja Olena Kõjaško (41) on sündinud Lõuna-Ukrainas Dnipropetrovski oblastis Krõvoi Rigis, mis on suuruselt kaheksas linn Ukrainas. Heavy.comi teatel käisid tulevased abikaasad ühes ja samas koolis, kuid polnud teineteisega tuttavad. Kohtuti ja armuti ülikoolipõlves, kui Volodõmõr tudeeris juurat ja Olena tsiviilehitust. 

2. Neil on kaks last

Pulmi peeti 2003. aastal. Järgmisel aastal tuli ilmale tütar Oleksandra. 2013. aastal täienes pere poeg Kõrõloga. 2014. aastal mängis Oleksandra Volodõmõri hittkomöödias "8 uut kohtingut“ peategelase tütart Sašat. 

3. Olena on oma mehe firmas stsenarist

Zelenskõile kuulub produktsioonifirma Kvartal 95, milles Olena töötab stsenaristina. Ta on ka üks oma mehe menusarja „Rahva teener“ stsenaristidest. 

Teletöö on teinud Volodõmõrist miljonäri. Naisele kuulub Heavy.comi teatel kaks korterit: üks pealinnas, teine okupeeritud Krimmis. Lisaks on Olena nimel 2014. aasta Mercedes-Benz S 500, mitu Šveitsi kella ning juveele Briti firmalt Graff. 

4. Ta ei tahtnud, et ta mees presidendiks kandideeriks

Olena sõnul oli ta algul tuliselt vastu, kui „Rahva teenris“ ajalooõpetajast presidenti kehastav abikaasa otsustas tõepoolest Ukraina riigipeaks kandideerida. „Ehk nad püüdsid mind säästa ja nende varaseimad plaanid ... neid mitte just ei varjatud, kuid nad ei andnud mulle täit infot,“ on ta ühes intervjuus öelnud. Kuid siis otsustas Olena maha rahuneda ja Volodõmõrit toetada. „Seni tundub, et olen selleks suuteline.“

5. Ta hoiab madalat profiili

Olenast on üldiselt vähe teada, sest ta annab haruharva intervjuusid ega osalenud ka enamikul presidendikampaania üritustel. Ta on öelnud, et jääb ka esileedina kindlasti tahaplaanile ega taha endale tähelepanu tõmmata. Väheseid soovitusi, mis ta enda sõnul on Volodõmõrile andnud, kõlab: kui võimalik, väldi ajakirjanikega rääkimist.