Martin Saaremägi ja Merlin PurgeFoto: Aldo Luud
Inimesed
24. aprill 2019, 12:09

Veel üks liige lahkus Revalsist! Kas põhjuseks isiklikud suhted bändikaaslastega? (3)

"Alustasime ansambliga Revals seitsmekesi ning originaalkooseisust on nüüdseks alles neli. Ei usu, et bänd uuesti algsena kokku tuleb," räägib lauljanna ja bändžomängija Merlin Purge (23), kes andis möödunud nädalal teada bändist lahkumisest. 

Nädal enne Purge lahkumist pani pillid kokku ka bändi üks asutajaliikmeid - kitarrist Martin Saaremägi (38). Revalsi laulja Jaanus Saago teatas sellest Facebooki vahendusel ja lisas, et põhjuseks on isiklikud suhted. "12. veebruaril teatas Revalsi soolokitarrist Martin Saaremägi bändikaaslastele, et lahkub kollektiivist. Põhjuseks isiklikud suhted. Revals otsustas, et jätkab siiski tegevust - küll ilma temata."

PS! Revalsi Facebooki ja Instagrami kontole omab ligipääsu vaid Saaremägi, seega on edaspidi sealt tulev info rangelt subjektiivne!

 

Avalikule postitusele reageerisid mitmed muusikud, kes soovitasid lihtsalt ära leppida: "Mehed, millega tegelete?" jagas laulja Karl-Erik Taukar küsimust.

"Ärge püüdkegi, saatke pe*sse ja minge edasi! Kui on leo, siis jääbki leoks! Kõige rõvedam on ahv kabiinis! Sõda toob veidike vaheldust kah," jagas mõtteid Lauri Saatpalu. 

Purge soovib siinkohal kummutada väited selle kohta, et muusikud lahkusid keeruliste omavaheliste suhete tõttu. "Minu lahkumise põhjuseks ei olnud isiklikud suhted Martiniga. Kuna looming lahkus Revalsist, siis ei olnud see bänd enam minu jaoks," lausub Purge.

Kuigi Martin ja Merlin enam Revalsi ühist takti ei käi, on muusikutel plaan lähiajal uue ühise projektiga välja tulla. "Oleme kokku pannud uue koosseisu ja koos Martiniga kirjutanud juurde uusi laule, mille üle oleme väga elevil," räägib Purge. "Lähinädalail saame juba näidata, millesse oma energia viimase paari kuu jooksul oleme suunanud." Purge sõnul on muusika suuresti sarnane sellega, millega Revals alguset tegi. "Seega võib öelda, et sama rada jätkub - ameerikaliku kõlaga Eesti muusika."

Kui Martin Saaremäele leiti kiirelt asendust ja soolokitarristi rolli täidab Rauno Laikjõe, siis naislauljat ei ole bänd veel leidnud. "Milline uue lauljannaga Revals olema hakkab, seda ei oska öelda," ütleb Purge. "Aga Revals oli ja jääb väga oluliseks osaks mu elus. Oleme rännanud Eesti risti ja põiki läbi, leidnud palju uusi sõpru, kellele me lood korda lähevad."

2017. aastal loodud kantri-, bluusi-, roki- ja folgisegust muusikat viljelevat bändi on nimetatud kodumaa kõige ameerikalikumaks muusikakollektiiviks. Sama aasta sügisel nägi ilmavalgust bändi esimene minialbum "Jumal elab pealinnas" ning 2018. aasta alguses esitleti minialbumit "Kirjad ääremaalt". Möödunud aasta sügisel esitles loominguliselt viljakas ansambel Revals 26st laulust koosenevat duubelplaati. Tänavusel Eesti Muusikaauhinadel oli ansambel nomineeritud lausa kolmes kategoorias. 

Kuigi bändi algne kollektiiv on muutunud - lisaks Purgele ja Saaremäele lahkus hiljuti ka Freddy Tomingas, kes ühines rokkbändiga Must Hunt, ei kavatse bänd oma tegevust lõpetada. "Kuna Revalsi muusika põhines Martini loomingul ja see oli mulle väga hingelähedane, siis tundsin, et uus Revals ei ole minu jaoks," lausus Purge. 

Hetkel on ansambel Revals uue naislaulja otsingul.