Foto: Twitter
Inimesed
24. aprill 2019, 10:00

MITTE NÕRGANÄRVILISTELE! Naiste botoxi-peol olid hirmsad tagajärjed (43)

Noorust ja ilu kummardavas maailmas on kerge unustada, et protseduuridega võivad kaasneda tüsistused. Inglanna Rachel Knappier rääkis Briti telesaates, kui koletute tagajärgedega tema ja ta sõbrannade botoxi-pidu tema jaoks lõppes.

28aastane Rachel jutustas ITV hommikusaates, et tema sõbranna korraldas oma kodus botoxi-peo, kus voolas šampanja ja välkus süstal. Kosmeetik märkas Racheli huulel mügarikku, mida noor naine oli aastaid põdenud. Arm oli pärit 13. eluaastast, mil Rachel ukselt hoobi sai.

"Ta ütles, et saab mu huule korda teha. Ta ütles, et on palju samasuguseid arme parandanud."

Rachel jäi iluinseneri uskuma ja maksis täiteaine süstimise eest 250 eurot. Kuid öösel ärkas ta rebestava valu peale. Ülahuul oli paisunud hiiglaslikuks ja puudutas nina. Rachel võttis FaceTime'is ühendust süsti teinud kosmeetikuga. Too soovitas tal panna huulelele jääpakk ning võtta allergiavastast ravimit. Kui aga paistetus ei taandunud, karjus kosmeetik ärevalt, et Rachel arsti juurde pöörduks. 

Traumapunktis olid arstid Racheli pööraselt huule üle naernud. "Nad nagu poleks midagi sellist eales näinud!" 

Knappier arvas, et tegu oli allergilise reaktsiooniga. Kuid selgus, et süstlanõel oli läbistanud huules veresoone ning täiteaine põhjustas ummistuse, mis takistas vere ringlust. 

Hommikusaates kommenteeris juhtumit plastikakirurg Tijion Esho. Tema sõnul vedas Rachelil määratult - noor naine võinuks huulest ilma jääda või koguni surra.

Nüüd on Racheli huuled jälle peaaegu tavamõõtmeis, kuid ta on võtnud oma südameasjaks hoiatada naisi sääraste protseduuride eest ning nõuab, et süste saaksid teha üksnes profid.