Judith Hill JazzkaarelFoto: Rene Jakobson
Saund
24. aprill 2019, 09:06

GALERII | Festivalil Jazzkaar esines soul-muusika superstaar Judith Hill

Täissaalile kontserdi andnud Jazzkaare üks peaesinejatest, Judith Hill, pani publiku Vabal Laval tantsima. Californias sündinud Judith Hill valdab paljusid stiile, liikudes r’n’b ja funky-teemadelt kergelt hiphopi, jazz-i ja gospelitoonideni, mida sai kuulda ka eileõhtusel kontserdil.

Laval olid lisaks ka Judith Hilli klahvpillimängijast ema Michiko ja isa Peewee, kes mängib ansamblis bassi. Jazzkaare kontserdil kõlasid laulud nii Hilli esimeselt albumilt “Back in Time” kui ka eelmisel aastal ilmunud albumilt “Golden Child”, vahendab Anna Lindpere saadetud pressiteates. 

Kriitikud kiidavad üksmeelselt Hilli võimsat vokaali, mis tõstab kuulajad mäetippu. Lauljatari mahlakas hääl on kõlanud Michael Jacksoni, Stevie Wonderi, Elton Johni, Rod Stewarti, Josh Grobani ja paljude teiste artistide taustaseadetes nii heliplaatidel kui kontsertidel. 2009. aasta tuuril laulis Michael Jackson Judithiga ka duetti. Dokumentaalfilmis “20 Feet from Stardom” on Hillil lauljana keskne roll, film võitis oma kategooris Oscari ja pälvis parima muusika eest 2015. aastal ka Grammy auhinna.

Möödunud aastal ilmunud Hilli album “Golden Child” on autobiograafiline ja intiimne, haarates stiilipaletti funky, soul, r’n’b ja jazzielemente, kauneid ballaade ja rütmikaid teemasid. Multiinstrumentalist ja laulja on plaadi kõik lood ise kirjutanud, arranžeerinud ja produtseerinud ning palades saab nautida ka Hilli säravat klaveri- ja kitarrimängu.

19. – 28. aprillini kestev festivali Jazzkaar kavas on üle 80 kontserdi Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Kuressaares, Narvas, Haapsalus, Raplas, Rakveres ja Murastes. Lisaks kontserdisaalidele jõuab Jazzkaar ka muusikasõprade kodudesse. Jazzmuusika kõlab tänu ulatuslikule linnaruumiprojektile veel kohvikutes, haiglates, rongides, trammides ning erinevates ootamatutes kohtades.

Jazzkaar 2019 peaesinejad on Bobby McFerrin, John Scofield, Joshua Redman ja Judith Hill. Mitte ühelgi varasemal aastal pole Eesti artistid esitlenud festivalil nii arvukalt oma värsket loomingut –jazzisõpradeni jõuab üheksa uut albumit. Festivali koduks on juba viiendat aastat Telliskivi Loomelinnak. Sel aastal ootab publikult värskelt renoveeritud Punane Maja.