Dolores O'Riordan 2016. aasta suvel Prantsusmaal Cognaci festivalil. Foto: AFP/Scanpix
Saund
23. aprill 2019, 16:20

Traagiliselt surnud The Cranberriese solisti laulud jõuavad viimaks fännideni

Reedel ilmub ansambli The Cranberries album „In The End“, mis valmis pärast lauljanna Dolores O'Riordani surma.

Hittidest „Zombie“ ja „Linger“ tuntud Dolores O'Riordani (46) surnukeha avastas mullu 15. jaanuari hommikul kella üheksa paiku Londonis Park Lane'il asuva Hiltoni hotelli toateenija. Staar lebas numbritoa 2005 vannis selili vee all. Parameedikute saabumiseks olid politseinikud juba elustamist alustanud, kuid kell 9.16 tunnistati Dolores surnuks. Lahang näitas, et ta oli uppunud. Veres oli alkoholi üle nelja korra rohkem, kui on Ühendkuningriigis auto juhtimisel lubatud. O'Riordan oli suitsetanud ka terve paki sigarette ning pruukinud kangeid ravimeid, nende seas lorasepaami-nimelist rahustit. Iiri lauljanna oli aastaid maadelnud bipolaarse häire ja alkoholismiga.

 
 
 
View this post on Instagram

Noel's dug this one out from his collection, a beautiful snap with Dolores when she was expecting her first child.

A post shared by The Cranberries (@thecranberries) on

Enne surma jõudis O'Riordan salvestada The Cranberriese uue plaadi vokaalpartiid. Bändikaaslaste Mike ja Noel Hogani ning Fergal Lawleri kinnitusel oli lauljatar tulvil indu. Ansambel otsustas oma kaheksanda albumi valmis teha ning see ilmub 26. aprillil. Ühtlasi täitub tänavu 30 aastat The Cranberriese asutamisest.

11 palaga plaat  „In The End“ („Lõpuks“), mille esimene singel „All Over Now“ ilmus aasta pärast Dolorese surma, jääb ansamblile viimaseks. „Oma muusikas jääb Dolores alati meiega.“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Cranberries (@thecranberries) on

Dolorese ema Eileen O'Riordan avaldas juba jaanuaris The Cranberriese uuele albumile toetust. „Mulle ei tule pähe paslikumat moodust mälestada Dolorese lahkumise esimest aastapäeva ning tähistada tema elu,“ vahendas toona Sky News.

Kuigi album pole veel väljas, on New Musical Express avaldanud sellest esimese arvustuse. Kriitiku sõnul viib Dolorese vokaali veidi tahumatu tonaalsus mõtted The Cranberriese 1992. aasta debüütalbumile „Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?“, kust on pärit hitt „Linger“. "On tõesti harukordne, et hüvastijätt toob karjääriringi nii puhtalt algusesse tagasi."