YNW MellyFoto: VIDA PRESS
Inimesed
23. aprill 2019, 12:34

Kaks sõpra tapnud räpparit ähvardab surmanuhtlus (5)

USA räppar YNW Melly tappis mullu sügisel kaks sõpra ja ühtlasi kolleegi. Kanye Westiga koostööd teinud tõusva tähe ohvriks langesid räpimaailmas karjääri alustanud Christopher Thomas juunior (19) ja Anthony Williams (21).

New York Posti teatel nõuab prokurör 13. veebruaril vahistatud Mellyle (19) surmanuhtlust, nimetades tema toimepandud veretöid iseäranis jõhkraks. Võimude sõnul oli räppar õige nimega Jamell Demons oma kaks sõpra ja ametivenda maha lasknud. Koos YNW Bortleni nimelise räppariga oli Melly püüdnud jätta muljet, et Christopheri ja Anthonyt oli tulistatud möödasõitvast autost. Prokuröri väitel tegutses Melly omakasu huvides. 

YNW Melly pole end süüdi tunnistanud ning viibib vahi all. Kautsjoni vastu polnud võimud nõus teda vabastama. Järgmine kord peab räppar kohtu ette astuma neljapäeval. 

Väljaande Pitchfork teatel pani Melly kuritöö toime ajal, mil tema karjäär oli võimsalt tõusuteed. Mõrvasüüdistused on huvi tema vastu veelgi süvendanud. Jamelli ema oli olnud rasedaks jäädes vaid 14aastane. Poiss huvitus maast madalast muusikast, ennekõike Chris Brownist ja Michael Jacksonist, kuid tundis juba varakult huvi ka tulirelvade vastu. Ühes intervjuus on Melly rääkinud, et leidis neljandas klassis oma onu diivani alt revolvri ning võttis selle kooli kaasa. 

16aastaselt arreteeriti poiss süüdistatuna relva kõmmutamises kolme koolikaaslase lähistel. Trellide taga sai Melly inspiratsiooni oma hitiks „Murder on My Mind“, mida on YouTube'is vaadatud üle 192 miljoni korra. Hiphopistiilis mõrvaballaadis on read: „Tema keha varises põrandale ja tal olid pisarad silmis. Ta krabas mul kätest kinni ja ütles, et kardab surra.“

2017. aastal teatas Melly oma fännidele, et ta on määratud koduaresti - tema sõnul „Murder on My Mindi“ sõnade põhjal. Vangla vahet on ta pendeldanud aga korduvalt, enda sõnul tühiste süüdistuste eest. Mullu juunis vahistati räppar taas tulirelva ja marihuaana omamise eest.