Kobi MarimiFoto: RONEN AKERMAN
Üritused
23. aprill 2019, 09:35

ÕL INTERVJUU | Iisraeli eurolaulja Kobi Marimi: minu lugu on pühendatud kõigile, kellele on öeldud, et nad pole piisavalt head (6)

Eurovisioni võõrustajamaad Iisraeli esindab tänavu lauluvõistlusel 27aastane Kobi Marimi. Kobi on Iisraeli laulja ja näitleja. Möödunud aastal lõpetas mees näitlejaõpingud Tel Avivis asuvas Nissan Native Acting Studios.

Oma rolli eest lavastuses „Messiah Now“ võitis ta aastal 2017 paljulubava näitleja auhinna. Laulma hakkas Kobi 13aastaselt. Oma muusikuteed alustas ta Iisraeli Eurovisioni eelvoorus „Rising Star“, kus tema unikaalne stiil ja hääl tähelepanu köitsid.  Kobi on aega teeninud Iisraeli kaitsejõududes ning varem töötanud võõrustajana pubis ning piletimüüjana kinos.  

 

Millest sinu lugu räägib?

Lugu räägib teekonnast enese mõjuvõimuni. Pühendan selle loo kõigile, kellele on kunagi öeldud, et nad pole piisavalt head ja neile, kes on end reegleid järgides tundnud kadununa. Igaüks peaks end oma nahas tundma kui kodus.

Mida ootad tänavuselt Eurovisionilt ja mis on sinu eesmärk?

Loodan, et minu loo oluline sõnum jõuab paljude inimesteni. See ongi ju kogu võistluse eesmärk. Olgugi, et igal aastal võidab vaid üks riik, võidab muusika igal aastal.

Mida Eurovision sinu jaoks tähendab?

Olen Eurovisioni oma perega igal aastal koos vaadanud. Meie jaoks on see väga eriline õhtu, kus mõtleme ainult muusika peale. On uskumatu, et sinuga koos vaatab seda veel 200 miljonit inimest.

Kas Eurovisionil osalemine on olnud sinu unistus?

Olen end alati Eurovisioni laval ette kujutanud, kuid pole kunagi mõelnud, et ma tõesti sinna jõuan ja veel eriti oma kodumaa mullal, siin, Iisraelis. Olen igal aastal võidulugu kuulanud ja kujutanud ette, et see, kes laulab, olen mina.

Miks otsustasite osaleda? Kuidas reageerisite, kui oma kohaliku eelvooru võitsite või ringhääling teid esindajaks kuulutas?

Minu jaoks on laulmine väga intiimne tegevus. Kui laulan, tunnen end paljastatuna. Pelgasin, et publiku tagasiside minu muusikale murrab mind maha. 27aastaselt sain aru, et olen iseendana ja oma muusikat tehes enesekindel ja tundsin, et suudan igasuguse kriitikaga toime tulla. Nüüd tean, et peab olema julgust ja usku, tuleb kõvasti töötada ja ainult taevas on meie piiriks.

Mis on sinu suurim hirm enne Eurovisioni ja mida ootad enim?

Minult küsitakse kogu aeg, kas ma olen valmis võistlema. Ma arvan, et sa ei ole kunagi selliseks etteasteks valmis. Kardan kõige rohkem seda, mida ma ka kõige enam ootan – laulmist.

Kui oled jõudnud ka teisi osalejaid kuulata, siis keda pead favoriidiks?

Loomulikult olen ma kõik lood läbi kuulanud, teen seda igal aastal, hoolimata sellest, kas osalen või mitte. Sel aastal on palju tugevaid ja eriilmelisi esitusi ja just see teeb võistluse samal ajal lõbusaks ja ka raskeks. Soovin kõigile osalejatele edu. Muusika võidab igal juhul.

Mis sa arvad, kas olulisem on lavasõu või laul ise?

Ma arvan, et nende kahe kombinatsioon. Kõige olulisem on artisti suhe lauluga. Kui suhe on tugev, on ka lavaesitus tugev.

Eurovisioni puhul on alati räägitud sellest, mis keeles peaks võistlejad laulma. Mis sa arvad – kas kõik lood peaksid olema inglise keeles või peaksid osalejad hoopis laulma oma emakeeles?

On oluline, et laulja tunneks end mugavalt, ükskõik, mis keeles ta laulab. Mulle meeldib, et saad ka mitut keelt kombineerida. Samuti on imeline see, et Eurovision toimub igal aastal ja nii saavad riigid igal aastal näidata erinevaid stiile ja keeli.

Kas oled kuulanud Eesti esindaja Victor Crone lugu „Storm“? Mida sellest arvad?

Jaa, muidugi! Ma arvan, et Victor on suurepärane laulja ja tema lavaesitus on hüpnotiseeriv. Poplaulu kombinatsioon Victori kantri-rokk stiilis häälega annab kokku väga unikaalse esituse ja ma absoluutselt armastan seda.

Mida tahaksid öelda oma Eesti fännidele?

Tahan öelda aitäh kõigile vaatajatele, sest just tänu teile Eurovision igal aastal toimubki. Loodan, et leiate minu laulu ja selle tugeva sõnumiga ühisosa, sest see ongi kõige olulisem.

Milliseid üllatusi sa ise Iisraelilt või Eurovisionilt sel aastal ootad?

Eurovision on pärast 20 aastat tagasi Iisraelis. Ma ei taha palju paljastada, kuid võin öelda, et Iisraeli tiim töötab ööpäev läbi selle nimel, et tänavune Eurovision tuleks unustamatu. Ma tahaks teid kõiki maikuus Tel Avivis näha! Kui te ei saanud võistlusele pileteid, saate siiski Eurovisioni Tel Avivis nautida, sest nädala jooksul toimub siin kõigile palju pidusid ja üritusi.