Edvin Petrov ja Sünne Valtri Sossi klubisFoto: Erki Parnaku
Inimesed
22. aprill 2019, 13:53

Edvin Petrov: absoluutselt kõik bändid tahtsid Sossi klubis esineda (5)

"Juttude põhjal on Sossi klubi legendaarne seetõttu, et absoluutselt kõik bändid tahtsid seal mängimas käia. See oli selline koht, mis avas muusikamaastikul uksi," räägib muusik, ansamblite Patune Pool ja Topeltmäng liige Edvin Petrov. 

"Räägiti, et kui sa Sossi klubis mängid, siis võtavad sind ka teised klubid mängima," teab Petrov öelda. Tema esimene ülesastumine armastatud peopaigas leidis aset ligi kuus aastat tagasi.

Kuigi Edvin peab enda tantsuoskusi keskmisest paremaks, kahvatuvad need Sossi klubi tantsupõrandal. "Eestis ei ole väga palju selliseid kohti, kus näed, et inimesed tantsivad ka peotantsu," räägib muusik. "Seal tekib tunne, et ei hakka tantsupõrandale minema ja endale häbi tegema. Sealsed inimesed teavad väga hästi, mida nad seal tantsupõrandal teevad."

Edvini viimane esinemine Sossi klubis leidis aset aprilli alguses koos ansambliga Topeltmäng. "Rahvast oli ja pidu käis," sõnab ta. "Aga iga kord, kui tead, et midagi hakatakse kinni panema, lähed kuidagi teistsuguse emotsiooniga lavale," tunnistab ta. Edvin on klubi omanikult pärinud ka uue asukoha kohta, aga siinkohal on ta jäänud vastuseta. "Nad hoiavad seda saladuses või ei soovi lihtsalt sellest rääkida, mis edasised plaanid on."

"Sossi klubil on ka suur miinus: alati, kui me sinna esinema läheme, siis enda tehnikat lavale tassida, nendest treppidest, on ikka üpris tüütu," avaldab Edvin.

21 aastat Tartu maanteel tegutsenud legendaarne peopaik jagas aprilli alguses sotsiaalmeedias teadet, et senisel aadressil lõpetab klubi enda tegevuse ja hetkel ollakse uute ruumide otsingul.