Inger FridolinFoto: Erakogu
Inimesed
23. aprill 2019, 09:34

Mainekal Ameerika muusikakonverentsil esinenud Inger: poleks osanud arvata, et keegi välismaal juba minu muusikat kuulab (12)

„Pärast „Eesti laulu” poolfinaali sain üllatava teate oma mänedžerilt Karl-Ander Reismannilt, et olen Ameerika muusikatööstuse inimestele silma jäänud ja mind on kutsutud teisele poole ookeani ühele tuntud muusikakonverentsile esinema,” räägib „Eesti laul 2019” poolfinalist Inger Fridolin, kes astus märtsi lõpus üles Los Angeleses toimunud muusikakonverentsil MUSEXPO.

Ingeri sõnul mängisid selles pöörases võimaluses näidata end rahvusvahelisel laval suurt rolli Los Angeleses elav muusikamänedžer Renee Meriste ja rahvusvahelise muusikatööstuse veteran Sat Bisla. Konverents MUSEXPO on Ameerika üks prestiižsem muusikasündmus, kus on aastate jooksul lavale astunud sellised staarid nagu Katy Perry, Jessie J, Sheppard, Frank Turner ja Robyn.

Ettevalmistused konverentsil ülesastumiseks algasid 19aastasel Ingeril kuu aega varem. „Harjutasin oma kava igapäevaselt, kuid kaks nädalat enne reisi jäin ootamatult angiini. Viimased kaks nädalat möödusid ennast ravides,” meenutab ta. Sellist ärevat olukorda pole Ingeril varem juhtunud. 

Muusikakonverentsi raames oli Ingeril kaks esinemist – üks Burbanki kesklinnas ning teine MUSEXPO õhtusel kontserdil. „MUSEXPO publik oli meeldejääv ning kaasaelav. Rahva soojust oli tunda lavale,” räägib Inger. „Nii Eestis kui ka Ameerikas on hea ja mõnus publik. Kõik oleneb muidugi sellest, kus esined ja milline on kuulajaskond.”

Reis Ameerikasse oli Ingeri sõnul suurepärane pinnas uute kontaktide loomiseks. Kohapeal tutvus ta MUSEXPO korraldajatega ning paljude muusikute ja mänedžeridega erinevatest plaadifirmadest. „Sain sellest kõigest suure ja vägeva kogemuse. Muusikakonverentsi paneelid, mida kuulasin, olid harivad. See, kuidas rahvusvaheline muusikatööstus üleüldse toimib. Kõik see avardas minu silmaringi," räägib Inger. „Esinemine andis ka väga palju tutvusi juurde. Pärast esinemist sain paar kutset erinevatesse riikidesse esinema. Arvan, et see andis väga hea lükke järgmisteks sammudeks muusikas.”

Kellega eestlanna ühise laua taha istus ja kellega koostööd alustab, jätab ta hetkel saladuseks. „Muusikaliselt jätkan koostööd produtsendi Karl-Ander Reismanniga.”

Kaks aastat tagasi Noortebändi konkursil tuntuks saanud Inger räägib, et suur on üllatus, kui inimesed juba väljaspool riigipiire tema muusikat kuulavad. „Inimesed on Ameerikas väga avatud ja toredad - tulid ise rääkima ja alustasid vestlust. Pea iga taksojuhiga õnnestus pikem vestlus maha pidada,” ütleb laulja.

„Kõige toredam seik oli aga siis, kui sõitsime lennukiga Las Vegasest Los Angelesse ning lennuki stjuuard tuli minu juurde ja ütles, et tema perele väga meeldib mu muusika. Ma polnud osanud arvatagi, et keegi välismaal juba minu muusikat kuulab.”

Eelmine aasta valiti muusikakonverentsile MUSEXPO Eestist esimese artistina esinema elektroonilise popi lipulaev NOËP.