Kaks pisipoissi kinkisid kirikust väljuvale kuningannale sünnipäeva puhul lillekimbud. Foto: SWNSAdam Gray/Scanpix
Inimesed
22. aprill 2019, 09:47

Elizabeth II 93. sünnipäeva varjutasid Williami ja Harry jäised suhted (6)

Kuninganna Elizabeth II-l täitus pühapäeval 93 eluaastat. Tänavu langes sünnipäev ülestõusmispühade esimesele pühale, mille jumalateenistus andis aimu pingetest monarhi pojapoegade Williami ja Harry vahel.

Kõrgele eale vaatamata endiselt tegus ja särav monarh käis koos teiste kuningliku pere liikmetega oma sünnipäeval Windsori lossi kabelis jumalateenistusel. 97aastane prints Philip, kes on avalikest ülesastumistest taandunud, kirikusse ei tulnud. Kuningannat saatsid pojapoeg prints William koos abikaasa Catherine'iga ning prints Harry, kelle abikaasa Meghan on viimaseid nädalaid, kui mitte päevi, lapseootel ning eelistas koduseinte vahele jääda.

New York Posti teatel postitasid Harry ja Meghan siiski oma Instagrami kontole ühise õnnitlussõnumi. 

Traditsiooniliselt peetakse kuninganna sünnipäeva suurejooneliselt hoopis juunis, mil monarhi auks korraldatakse paraad. Kahe sünnipäeva tava ulatub enam kui 250 aasta taha - selle seadis sisse kuningas George II. 

Kuningliku pere noorliikmed prints Harry, tema täditütar Zara Tindall koos abikaasaga, Cambridge'i hertsoginna Catherine ja prints William kirikusse saabuvat monarhi tervitamas. Foto: Reuters/Scanpix

Briti kõmumeedia märgib: troonipärija prints Charlesi pojad William ja Harry ei rääkinud ei teenistuse eel ega järel teineteisega sõnagi. Paistab, et kuuldused vendade tüllipööramisest vastavad tõele ...  

Ehkki vendasid on harjutud nägema kõrvuti kõndimas, astus William nüüd kümmekond sammu noorema velle järel. "Nende kehakeel annab aimu tüli teravnemisest ja nad ei räägi enam teineteisega," nendib Daily Mirrori kehakeelespetsialist. Eksperdi sõnul ei jätnud sellist muljet mitte üksnes vendadevaheline distants vaid ka see, et Harryl paistis olevat lausa ebamugav, kui William ja Catherine talle kiriku sissepääsu juures lähenesid.