Curly StringsFoto: Ülar Mändmets
Inimesed
21. aprill 2019, 10:46

Curly Stringsi liikmed: pärast laste sündi saame bändiproovis tunniga tehtud rohkem kui varem

Ansambel Curly Strings on pärast beebibuumi lavalaudadel tagasi. Mullu oktoobris tervitas kitarrist Jaan Jaago oma kallima Adeele Sepaga esiklast Salmelit, jaanuaris said tütre Lilli vanemateks aga bändi laulja Eeva Talsi ja mandoliinimängija Villu Talsi.

Ainus, kel veel bändist last pole on kontrabassimängija Taavet Niller. „Küll ta tuleb, kui tulema peab,“ muigab Taavet saates „Hommik Anuga“ antud intervjuus ja ütleb, et eks need naljad juba käivad, et millal tema kord on. Taaveti sõnul on pärast beebibuumi nende bändiproovid muutunud. „Proovid on väga struktureeritud, tunniga saab palju rohkem tehtud, kui enne. Ajad on väga peenelt pargitud – Eeva ema tuleb järsku juurde, beebi toidetakse ära, me ise ka sööme ja läheme edasi.“

Eeva ja Jaan helistavad beebiteemadel omavahel tihti. Muidugi räägitakse ka muusikajuttu. „Need jutud räägime kõigepealt ära, aga siis hakkavad tähtsad jutud, et kuidas sa ikka oma lapse magama paned, kuidas seda ja toda teha,“ naerab Eeva. Et Jaani pisitütar sündis kolm kuud enne, on ta juba kõik need asjad läbi teinud, mis Talsisid veel ees ootavad. „Mul on hea lihtne helistada ja küsida, ma pole pidanud ise hakkama nuputama,“ sõnab Eeva.

Eeva paljastab, et pärast sünnitust muutus ka tema hääl pisut. „Kõulihased olid pärast sünnitamist kuskil mujal. Enne esimest esinemist oli korra paanika – [hääl] ei olnud nii täpne. Ma laulan ja ta ei lähe sinna, kuhu ma tahan, vaid ujub kuskil. Villu muigab, et nende kodus sünnib nüüd ka päris palju uudisloomingut. „Need kõlavad, kui pestakse varbaid, on varbikulaul, erinevad versioonid loost „Summ-summ lendab mesimumm“ ja muud omaloomingut.“ Ka Jaan tunnistab, et nendegi peres lauldakse. „Meil on päris mitu kakaga seotud hitti. Need on alati spontaansed. Ükskord laulsin Eevale ka telefonis, aga bändiproovis pole harjutanud,“ muigab ta ja ütleb, et peaks need teinekord isegi ära salvestama, pärast on tore kuulata.

Eeva hakkas pilli mängima kolmeaastaselt. „On muusikuid, kes ütlevad, et ei taha oma lapsele sellist elu, aga mina vähemalt hoian variandid lahti,“ ütleb Villu. „Kõige suurem kingitus, mida saad lapsele teha on anda edasi seda, milles sina oled väga hea,“ lisab Eeva,