Kalev Mark Kostabi galerii avamineFoto: Teet Malsroos
Inimesed
19. aprill 2019, 22:02

GALERII | Kalev Mark Kostabi avas Tallinnas oma galerii (17)

Eesti päritolu rahvusvaheliselt edukas kunstnik Kalev Mark Kostabi otsustas kodumaal avada oma galerii. Suurel reedel avatud galerii asub T1 kaubanduskeskuses ja avamisel andis heliloojast ja muusikust kunstnik ise ka kontserdi.

Kostabi rääkis "Rigvaatele" antud intervjuus, et sellise suurusega galeriipinna üürimine maksaks New Yorgis terve varanduse. Ja ega mehe teosedki odavad pole - hinnad varieeruvad 200 dollarist 300 000 dollarini. Mees paljastas "Ringvaatele", et aastas toodab Kostabi World umbes 500-1000 teost. 

"Minu edu oli julge käitumise tagajärg," sõnas mees oma edu võtmest rääkides. Lisaks ütles ta, et esimene reegel on sealjuures muidugi teha head kunsti. Lisaks tuleb elada New Yorgis, suhelda, olla professionaal, sul peab olema oma lugu ja kuues reegel olla see, et tuleb lasta teistel enda eest tööd teha. 

Mehel on olnud ka väga kuulsaid kliente, näiteks Sylvester Stallone, Arnold Schwartznegger, Bill Clinton ja Axl Rose. Kostabi kõige kuulsam töö on tema enda sõnul olnud ansambli Guns N' Roses plaadi "Use Your Illusion" kaanel. Kunagi kogus tema töid ka Luciano Pavarotti. 

Kaheksakümnendatel New Yorgi kunstimaailma tippu jõudnud Kostabi on Eesti galerii avamise puhul loonud uusi, sinimustvalgeid töid, mille maailmaesitlus leiab aset just Kostabi galeriis. Kokku on galerii külastajatel võimalik näha üle 50 Kostabi teose.

Los Angeleses sündinud ja New Yorgis maailmakuulsaks saanud Kalev Mark Kostabi vanemad on pärit Eestist. Nende mõlemad pojad on muusikud, kuid erinevalt oma vennast on Kalev Mark Kostabi rohkem tuntud kujutava kunstnikuna. Kostabi galerii avamise puhul oli kutsututel võimalik siiski näha ka Kalev Mark Kostabi musitseerimist, kus ta mängis klaveril ning laulis sopran Greesi Desiree Langovits.