PILGUPÜÜDJA PÜHADELAUAL: Kindlasti võib igaüks pashat just endale meelepäraselt kaunistada, aga hea oleks, kui silmailu ka mingi hapuka nüansi lisaks. Sestap armastavad ka Evely ja Maire pasha peale füüsaleid sättida.Foto: Kadri Tilk
Toiduuudised
20. aprill 2019, 00:01

Lihavõtted: pühadelaud pasha ja pardiga

„Meie peres on omad kindlad pühaderoad, ja sa ootadki neid terve aasta. Ka lihavõttelauale kuulub pea kolmkümmend aastat sama retsepti järgi tehtud pasha,“ ütleb restorani Kirss Toidul perenaine Evely Kasemaa-Lilleste.   

„Meie peres on omad kindlad pühaderoad, ja sa ootadki neid terve aasta. Ka lihavõttelauale kuulub pea kolmkümmend aastat sama retsepti järgi tehtud pasha,“ ütleb restorani Kirss Toidul perenaine Evely Kasemaa-Lilleste.   

Evely mäletab, et juba tema teismeeas seisid neil lihavõttelaual alati kaks pashat. Sama õhulise pasha retsept läheb tänavugi kindlasti käiku.

„Isa ja ema hakkasid 80ndate lõpul Soome vahet käima ja kui emale mõni ajakiri kusagil näppu jäi, palus ta luba sealt retseptid välja käristada. Nii et need pashadki pärinevad mõnest Soome ajakirjast,“ teab Evely, kuidas ema Maire käsitsi kirjutatud kokaraamat on sündinud.

 

Edasi lugemiseks: