Foto: Stanislav Moshkov
Nädala TOP
19. aprill 2019, 19:30

Top | Kõlvart mööbeldab

Üleriigilise võimukombinatsiooniga Tallinna värskeks linnapeaks tõusnud häältemagnet Mihhail Kõlvart on hakanud näitama, kuidas uus luud pühib. Zuzu Izmailova võib kui tahes palju kinnitada, et tema lahkumine abilinnapea kohalt polnud sunnitud, kuid kes seda usuks. Uus abilinnapea on aga sama tundmatu kui EKRE maameestest ministrid. 791 hääle mees Tiit Terik volikogu juhina peab tagama, et ta ei hakka Kõlvartit varjutama.   

President otsustab valitsuse

Jüri Ratase valitsus pääseski mõnest vastupunnivast endisest ja praegusest võimuliidu liikmest hoolimata ametisse. Mütsiga lööma läinud Kaja Kallast riigikogu ei usaldanud ja nii jäävad oravad ja sotsid jalga puhkama. Nüüd on pall presidendi käes, kes peab kaaluma eeskätt EKRE poolt serveeritud reljeefsete maameeste ministrikõlbulikkust.  

Presidendi sõbrad ja tintla

President Kersti Kaljulaidi suupruuk Moskvas hakkas kõrva ka paljukannatanud meediainimestele. President soovis arutelu kolleeg Putiniga jätkata pärast seda, kui sõbrad ajakirjanikud on ruumist lahkunud. Kaljulaidi eelkäija Ilves oli omal ajal märksa konkreetsem – tema oli valmis kõnelusi alustama alles siis, kui tintla lahkub.

Kapo ja EKRE

Ei tea, kas see mulje on petlik, et kapo kipub avalikkuse ette tulema vaid siis, kui mõni nende endi omadest (endiseid ju pole) on Venemaaga asjatamisega jälle vahele jäänud. Sekka jagatakse nippe, kuidas järjest keerulisemas maailmas hakkama saada Vene ja Hiina värbamistega. Petistest välistudengite käsitlemine oli aga kui kummardus EKREle, kelle juht on lubanud eriteenistused letti võtta.

Hooletus ees, õnnetus taga

Notre Dame´i põleng oli muidugi kole asi, kuid meiegi kogemus näitab, et kirikud kipuvadki põlema. Nõukaajal hävis Niguliste torn, vaid mõniteist aastat tagasi lõõmas Pühavaimu kirik, rääkimata sõja ajal Niguliste kiriku ja raekoja tornikiivri hävingust. Pühavaimu ja Niguliste puhul jäid sõelale hooletus või süütamine, küllap on sama ka Pariisi kirikuga.