Roger WatersFoto: Reuters/Scanpix
Üritused
19. aprill 2019, 10:34

Pink Floydi looja Madonnale: kui usud inimõigustesse, ära esine Tel Avivis (3)

Ansambli Pink Floyd looja Roger Waters on juba kutsunud üles mitmeid artiste Eurovisioni boikoteerima. Nüüd on mees sõna võtnud ka superstaar Madonna esinemise teemal, vahendab Wiwibloggs. 

Kuuldavasti esineb Madonna 18. mail peetavas Eurovisioni finaalis. Roger Waters saatis Suurbritannia väljaandele The Guardian kirja, kus kritiseerib Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) otsust lubada Eurovisionil Iisraelis toimuda. Mehe sõnul oleks artistid pidanud Iisraelis esinemise lõpetama juba aastal 2004, kui Palestiina Iisraelile akadeemilise ja kultuurilise boikoti kuulutas. Siinkohal on oluline märkida, et Pink Floyd esines Iisraelis Neve-Shalomi linnas 2006. aasta juunis. Guardianile saadetud kirjas ütleb Waters ka: "Madonna, kui sa usud inimõigustesse, siis ära esine Tel Avivis."

Mees on ka Kreeka lauljatari Katerine Duskat kutsunud üles oma Iisraeli reisi tühistama. "Kreeka minek Tel Avivi on viga, usun ma." Sarnase üleskutsega on mees pöördunud ka Portugali esinaja Conan Osirise poole. 

Mõned artistid on mehele ka vastanud, näiteks Austraalia lauljatar Kate Miller-Heidke. Kate vastas, et on vastu võtnud otsuse, et kultuurilised boikotid ei tööta sel viisil. Ka Conan Osiris on boikotist keeldunud.