Evelin IlvesFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
18. aprill 2019, 23:57

Evelin Ilves ei välista roheliste juhi kohale kandideerimist (71)

Roheliste erakonna ridades suurde poliitikasse pürgiv Evelin Ilves on Eesti poliitikas olnud aastaid, nähed seda riigipea abikaasa vaatest. Nüüd on ta otsustanud kandideerida Euroopa Parlamenti. „Kõik, mida sa teed inimesena ühiskonna jaoks, on poliitika,” ütles Ilves Mihkel Raua saates „Kolmeraudne”.

Kui sa tahad midagi ära teha, siis on Ilvese sõnul kaks võimalust: kas kõva häälega hädaldada või tegutseda. Tema on ostustanud viimase kasuks. Olles varem propageerinud puhast toitu, elustiili ja tervist, on ta nüüd otsustanud, et aitab teavitustööst – räägitud on piisavalt –, nüüd tuleb tegeleda regulatsioonidega.

„Ma kaalusin seda, aga mõtlesin selle peale, et tegelikult on poliitika koostöö ja see, mida nii Eesti kui ka Euroopa vajab, on koostöö,” selgitas Ilves, miks sa üksikkandidaadi asemel roheliste ridades Euroopa Parlamenti kandideerib. Ilves teab, et erakonnal pole raha, et erilist kampaaniat teha, kui meeskond on tore.

Kuigi ta teab, et erakonnal pole raha muid ressursse on tal tore meeskond.

Peagi ootab rohelisi ees suurkogu, kus valitakse uus esimees ning Ilves ei välista, et võib sellele kohale kandideerida, kui europarlamenti pääsema ei peaks.

Ilvesele ei meeldi see, mis praegu Eesti poliitikas toimub. „Sellist tulemust ma ei näinud uneski,” tõdes ta. Kõige rohkem tunneb ta muret aga selle üle, et Eesti ei taha olla enam põhjamaa. Kui põhjamaa riigid paistavad silma oma keskkonnapoliitikaga, siis Ilvese sõnul puudub see Eestil.