Riigikogu saadik Heimar Lenk ja meelavalduse korraldaja Maia-Liisa Anton vaidlesid teravalt kooseluseaduse üle.Foto: Martin Ahven
Poliitika
17. aprill 2019, 20:46

Heimar Lenk riigikogu ees protesteerinud inimestele: kaks isa ja tütar ei ole perekond (53)

Enne kolmapäevast riigikogu istungit avaldasid Toompea lossi ees meelt ca 35 inimest, kes olid kaasa võtnud sõnumid tulevase koalitsiooni liikmetele. „Me näeme alles, kuidas see valitsus tööle hakkab. Praegu tasub märku anda, et need inimesed on olemas, kes ei ole rahul sellega, mis toimub,“ rääkis meeleavaldajate sekka kuulunud luuletaja Jürgen Rooste.

Ainsad kaks koalitsioonipoliitikut, kes jäid meeleavaldajatega pikemalt vestlema, olid õde-venda Marika Tuus-Laul ja Heimar Lenk. Mõlemal tekkis eri rühmades ka valjem sõnavahetus. Lenk sattus tulisesse diskussiooni protesti korraldajate kõneisiku Maia-Liisa Antoniga. „Mina arvan, et rahvas peaks (rahvahääletusel – V. V.) seda otsustama, et kaks isa ja nende võetud tütar, nad kolmekesi koos elamas, kas see rahvale meeldib või ei meeldi. Minule isiklikult näiteks ei meeldi,“ arvas Lenk. „See ei olegi perekond.“

„Mina olen 18 aastat olnud abielus oma mehega. Minu abielust ei võta see midagi ära, kui kaks meest võivad oma kooselu seadustada ja neil on samad võimalused,“ sõnas Anton vastu.

„Ei võta küll, aga mis Eesti rahvast saab, kui kaks meest hakkavad koos elama?!“ vastas Lenk, kelle sõnul tuleb seista kristliku abielu definitsiooni eest.