"Eesti muusika karikas" Daniel Levi ja Põhja-TallinnFoto: Robin Roots
Tele
21. aprill 2019, 10:00

KES KEDA? „Eesti muusika karikas” lähevad vastamisi Daniel Levi ja Põhja-Tallinn

Täna lähevad „Eesti muusika karika” veerandfinaalis vastamisi Liis Lemsalu võitnud Daniel Levi ja otse edasi pääsenud Põhja-Tallinn. Üksteisega võistlemisest nad suurt numbrit ei tee. „Kuidas võtta, ühest küljest on fun (lõbus -toim.), teisest küljest, teed ikkagi nii head seaded kui vähegi suudad. Tahad ju endast parima anda,” sõnab Daniel.

Põhja-Tallinna laulja Jaanus Saks kinnitab, et ka neil on tore. „Saame nii paljude toredate muusikutega teha super toredat asja, mida me igapäevaselt ei tee. Lahe oli!””

Koos lava jagatud on nad ka varem ja üksteise loominguga tuttavad. „Kes siis Põhja-Tallinna lugusid ei tea!” hõikab Daneil.

Saksi sõnul tuli Danieli repertuaarist loo valimine neil pigem lihtsalt. „See oli esimene lugu, mis ma üldse elus Daniel Levilt kuulnud olen. Mulle see lugu väga meeldis, teda ennast ma ei teadnudki veel. Tuli kuskilt...” naerab Saks.

„Jajah, tulin kuskilt. Purjetasin,” naljatleb Daneil vastu.

„Ja kui loo valimiseks läks, siis uurisin, mis loo Daniel ise teeb ja kui ta seda ei tee, siis teeme ise. Alguses tahtsime tegelikult „That you were here”. Mõtlesime, et äkki tõlgiks eesti keelde, aga siis saime teada et ta ise teeb seda,” sõnab Saks.

Ka Danielil läks otsustamine hõlpsalt. Omavahel naljatledes, et on ju jaganud ka ühte kitarristi. „Tegelikult „Lähen ja tulen” ja „Meil on aega veel” on kaks laulu, mis mul kohe pähe tulevad ja ma teadsin, et üks neist võiks olla ja kuna nad ise esitasid teise neist , siis jäi see.,” sundis ka nende otsus kergelt.

Ühe räpiloo enda omaks tegemine on Danieli sõnul aga väga raske. „Mega raske! Ma teasin juba alguses, et see saab olema ilmselt väga keeruline. Just sõnade enda omaks tegemine, et ei jääks puine. Inimesed võib-olla arvavad, et see on hästi lihtne, aga tegelikult on see raske!”

„Mu koju tood sa” võib Saksi sõnul nende repertuaari jääda ka edaspidi. „Selles mõttes on hästi toredad need saated. Mäletan, et „Laula mu laulu” saatest ma sain ka uusi lugusid. Miks mitte siit ka noppida.”

Reet Linna ja ansambel Apelsini kuulsaks laulud loo „See öö on meie” tekitas Jaanuse sõnul neis 80ndate diskohõngu ja nii otsustatigi seda veidi enda käe järgi kohendada ja tehti mõnus tantsulugu.

Nende kõige uuem lugu „Kõigi Eesti” on aga nii uus lugu, et see on tehtud saate tõukel. „See räägib Eesti tüüpilistest kõmu-uudistest või mingitest asjadest, mis Eesti rahvale hästi korda on läinud. Millest inimesed on nii vaimustuses, kas siis heas või halvast mõttes,” tutvustab Saks uut lugu. „Me lihtsalt oleme pikkinud sinna meie jaoks natukene naljakaid või ka tõsisemaid teemasid. Kõik on pige selline heatahtliku naljaga,” kinnitab ta, et kedagi looga ei rünnata ega halvustata.