Foto: Pressimaterjal
Saund
16. aprill 2019, 16:01

Beach Grindil esinev bassiduo Showtek: tahame noori inspireerida, et nad oma unistusi järgiksid

Sel suvel Pärnus, klubis Sunset toimuv festival Beach Grind toob 18.-20. juulil suvepealinna elektroonilise muusika suurnimed. Lisaks Netsky’le, Dimensionile ja nublule astub 20. juulil peaartistina lavale ka raskema elektroonilise muusika gammast koosnev Hollandist pärit vendade duo Showtek.

Vendadest Wouter ja Sjoerd Janssenist koosnev elektroonilise muusika duo Showtek tähistab kahe aasta pärast kahekümnendat tegutsemisaastat. 2001. aastal techno mängimisega alustanud vennad suundusid peatselt hardstyle’i produtseerimise ja mängimise juurde. 2007. aastal nägi Hollandi independent plaadifirma alt ilmavalgust nende debüütalbum „Today Is Tomorrow,“ mis pälvis rohkelt heakskiitu ja kostus nii raadiojaamades kui tantsupõrandatel. Sama juhtus ka nende kaks aasta hiljem ilmunud albumiga „Analogue Prayers in a Digital World,“ mida esitleti Amsterdam Dance Event festivalil, kus seda saatis ka rahvusvaheline edu.

Showtek on 18 tegutsemisaasta jooksul küll jäänud truuks tummistele elektroonilistele biitidele, ent on sellegipoolest olnud alati avatud eri žanrite mõjutuste sissetoomisele. „Kui liigume vahepeal hardstyle’ist rohkem elektroonilise tantsumuusika suunas, siis me võime rütmi muuta, aga meile omane, raskelt tummine saund jääb siiski alles,“ räägivad vennad. Noorena Crystal Watersi, Faithlessi, Underworldi ja 90ndate klubimuusika saatel üles kasvanud vennad tunnistavad, et armastavad ka näiteks hip-hopi ja reggaet just nende stiilide autentsuse poolest ning on nendest žanritest ka enda muusikasse elemente sisse toonud.

Duo on aastate jooksul teinud koostööd mitmete suurnimedega, teiste seas Tiëstoga, kellega anti Boys Will Be Boys nime alt välja EP „We Rock“. Major Lazeriga on kahasse kirjutatud singel „Believer,“ mis kogunud mitukümmend miljonit kuulamist ning mitmed singlid ühes David Guettaga. Guettaga tehtud kollaboratsioonidest vaieldamatult edukaim on 2014. aastal ilmavalgust näinud singel „Bad“.

Showteki liikmed on õnnelikud, et saavad enda rahvusvahelist edu ka oluliste sõnumite edastamisel ära kasutada. „Muusika on hea võimalus jõuda inimesteni, see ühendab meid. Tahame noori inspireerida, et nad kuulaksid iseennast. Inimesed ütlevad sulle koguaeg, mida teha ja mida mitte. Kui tunned, et oled loominguline inimene, siis ole loominguline. Kui tahad saada jalgpalluriks, siis saa selleks. Järgi oma unistusi!“ räägib Wouter Janssen.

Showtek esineb sel suvel, 18.-20. juulil Pärnus toimuva rannafestivali Beach Grind viimasel päeval. Lisaks on tänaseks avalikustatud artistide seas Netsky, Dimension, nublu, Wateva, Lemon Fight, Rämmar DJ-d ning peosarjade Grind ja Bianca residendid.