Gal Gadot Foto: AP/Scanpix
Üritused
16. aprill 2019, 09:28

Vau, mis esinejad! Eurovisionil astuvad lisaks Madonnale üles varasemad võitjad ja maailmakuulus näitlejatar (2)

Vähem kui kuu aja pärast algav Eurovisioni lauluvõistlus saab olema tõeline staaride paraad. Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) ja Iisraeli ringhääling KAN on juba teatanud, et finaalis esineb Madonna ja üheks õhtujuhiks on ilmakuulus supermodell Bar Refaeli. Üllatusi on neil aga veelgi.

Neli varasemat Eurovisioni tähte astuvad lavale ja esitavad üksteise lugusid. 2014. aasta võidumees-naine Conchita Wurst esitab Måns Zelmerlöw 2015. aasta võidulugu "Heroes", Måns aga mullu Eurovisionil teiseks jäänud Eleni Foureira pala "Fuego", vahendab Eurovision.tv. Eleni astub lavale Verka Serduchka 2007. aasta palaga "Dancing Lasha Tumbai) ja Verka Serduchka esitab mulluse võidunaise Netta lugu "Toy". Lõpuks liitub kõigi artistidega Gali Atari, kes eistab Iisraeli 1979. aasta võidulugu "Hallelujah". 

Finaalis võib laval näha ka maailmakuulsat näitlejat ja modelli Gal Gadot't, keda tuntakse "Supernaise" filmide peaosast. Mida ja kuidas ta täpselt teeb, ei ole veel teada. Esimeses poolfinaalis ja suures finaalis näeb lavalaudadel ka 1998. aastal Iisraelile Eurovisioni võidu toonud Dana Internationali. Lugu, mida ta esitab on veel saladus, kuid seda kirjeldatakse sõnaga "jõuline". 

Üks Eurovisioni esimesi suursündmusi on alati suur avatseremoonia, millele eelneb sadade meetrite pikkune punane vaip. Möödunud aastal oli vaip sinine, sel aastal saab see aga olema hoopis oranž! Oranži vaiba tseremoonia toimub Tel Avivis asuval Habima väljakul. 

Juba mõnda aega on tänavused artistid ka Tel Avivis oma postkaarte filmimas ja Iisraelis ajakirjanikele antud pressikonverentsil lasi KAN ka pisut piiluda, mis toimuma hakkab. Iga artist tantsib koos kohalike professionaalsete tantsijatega ühes riigi ilusas paigas.