Brad JürjensFoto: Aivo Kallas/Kliff ja Klaus Stuudio
Inimesed
15. aprill 2019, 17:26

Brad Jürjens selgitab Musta Hundi verevahetust: „See annab tohutult energiat!“ (2)

Täna, 15. aprillil, esitles rokkansambel Must Hunt uut bändiliiget Ralph Ciavolinot, kes asus täitma endise bassimehe Toomas Piheli kohustusi. Aasta tagasi loodud bändi liikmed on tulnud ja läinud. Uurisime Musta Hundi kitarristilt Brad Jürjensilt tagamaid.

"Kui alustad ükskõik mis uut asja ja kui bändis on viis liiget, siis neil kõigil ei pruugi olla täpselt see nägemus, mis võib olla bändi loojal. Siis tuleb lihtsalt lahkuda. Mis seal ikka," räägib Jürjens.

Musta Hundi "isa" on Metsatöllu endine trummar ja mänedžer Marko Atso. 

2018. aasta märtsil kokku pandud bändi lauljaks oli Laura Prits, kes lahkus veebruari alguses. "Ütleksin kõigepealt, et uus vokaal oleks nagu loodud selle bändi jaoks. Laurale ilmselt ei sobinud see muusikastiil ja suund, kuhu me läheme. Tema tahtis teha kergemat rokkmuusikat. Must Hunt oli võibolla liiga karm tema jaoks?" Algas kõik väga hästi ja me ei ole kellegi peale pahased. Laura on siiani meie väga hea sõber. Lihtsalt ta otsustas, et see ei ole tema jaoks."

Uue bassimehe Ralph Ciavolinoga tutvus Brad 2016. aastal, kui osales Miamis toimunud muusikafestivalil. Ciavolino astus üles Rootsi metal-bändi Malmsteeniga. "Saime väga headeks tuttavateks. Kuidagi niimoodi see läks.

Pärast Malmsteenist lahkumist mõtles Ciavolino, mida edasi teha. Brad oli vahepeal Eestisse tulnud ja plaan oli uut muusikaprojekti alustada: "Kutsusin Ralphi siia." Pühapäeval selgus aga ka see, et bändi Must Hunt senine bassimees Toomas Pihel soovib lahkuda, kuna tal ei ole ajaliselt lihtsalt võimalik tempot pidada."

Bassimehe lahkumine oli Bradi jaoks paras üllatus. "See oli suhteliselt ootamatu minu jaoks, aga kuna Ralph oli juba Eestis, siis otsustasime kutsuda ta enda bändi."

Bradi sõnul uuele bändiliikmele meeldib Eestis. "Siin on elutempo palju rahulikum, see talle meeldib."

"See annab tohutult energiat!" ütleb Brad bändiliikmete liikumise kohta. "Väga ägedad ja professionaalsed tegijad on."