Mart Sander esitles 2015. aastal oma raamatut "Litsid", mille põhjalt sündis teleseriaal ja peatselt ka mängufilm.Foto: Kalev Lilleorg
Raamat
15. aprill 2019, 11:27

Multitalent Mart Sander esitleb õudusfilmide festivalil HÖFF uut raamatut „Kõhedad muinaslood“ (2)

24. aprillil alustab taaskordne Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival HÖFF. Viimasel kahel HÕFFil uute õudusfilmidega üles astunud festivali veteran Mart Sander, kes pole festivali mitte ühelgi aastal vahele jätnud, toob sel korral kõigile õudussõpradele kaasa uue raamatu „Kõhedad muinaslood“.

Sellesse autori enda poolt illustreeritud novellikogusse on koondatud seitse lühemat või pikemat lugu – novellidest lühiromaanideni – mis pakuvad terve nädala jagu kõhedust ka siis, kui HÕFFI värinad on lõppenud. Osa lugudest on ilmavalgust näinud inglise keeles, osa ilmunud erinevates kogumikes, osa aga kirjutatud spetsiaalselt kogumiku tarbeks (seitsmest loost viis ilmuvad eesti keeles esmakordselt).

Traditsiooniliselt algab HÕFF kevadmarsiga, kus kõik festivali fännid saavad võimaluse kehastuda kõikvõimalikeks õuduskangelasteks – zombideks, vampiirideks, libahuntideks. Õudusmuinaslugude raamatu esitlus toimub Haapsalu Kultuurikeskuses HÖFFi avapäeval enne marssi.

Raamatu esitlust viib läbi superstaarisaatest tuule tiibadesse saanud Toomas Kolk, keda vaatajad nägid Kristjan Palusalu rollis hiljuti EFTA galal parima teleseriaali karika võitnud ajaloolises draamasarjas „Litsid“. Toomas mängis peaosa ka Sanderi eelmisel HÕFFil esilinastunud õudusfilmis „Tegelikult“, millel on tänaseks vöö vahel neli võidudiplomit rahvusvahelistelt filmifestivalidelt.

„Kes aga ei ole piisavalt külma verega, et külastada õudusfestivali, võib saada osa esitlusest, mis toimub Volbriõhtul, 30.aprillil Solarise Apollos. Luban, et need, kes saabuvad Apollosse teemakohaselt kostümeeritult, saavad õudse tervitusjoogi ja raamatu poole hinnaga!“ sõnab Sander.

Mart Sanderi uus raamat kannab pealkirja „Kõhedad muinaslood“. Foto: pressimaterjal