ERMi 110. sünnipäevFoto: ANNELI RAUD
Inimesed
14. aprill 2019, 17:53

GALERII | Eesti Rahva Muuseum tähistas 110. sünnipäeva, kus pisteti pintslisse 110kilone hiigeltort

Eesti Rahva Muuseumil täitus sel aastal 110 aastat ning sel puhul korraldati ERMis suur rahvapidu "Tantsides läbi 110 aasta". Üheskoos söödi ära ka suurim tort, mida ERMis seni nähtud – lausa 110kilogrammine. Sünnipäevalisi tervitas ERMi direktor Alar Karis, meeleolu lõi Tartu Ülikooli Akadeemiline Puhkpilliorkester Popsid ja laulis Lauri Liiv. Tantsusõpradele näitasid samme ette Katrin Pärn ja Janek Savolainen.

Eesti Rahva Muuseum kuulutas välja ka Oskar Kallase nimelise stipendiumi tänavuse laureaadi, kelleks on filoloog, keele- ja kirjandusteadlane ning eesti keele populariseerija ning pärandi uurija Tiit Hennoste.

Kallase stipendiumi suuruses 1000 eurot annab Tiit Hennostele 2. mail ERMis toimuval avalikul loengul üle ERMi direktor Alar Karis.

Oskar Kallase stipendiumi asutas ERM 2015. aastal, et tunnustada muuseumile ja Eestile olulisi inimesi silmapaistva professionaalse ja loomingulise tegevuse eest rahvusteaduste ja -kultuuri alal, mis on aidanud ERMil täita oma rolli eesti kultuuri mõtestajana. Senised laureaadid on laulu- ja tantsupidude juht Aet Maatee, ajaloolane Mart Laar, folklorist Marju Kõivupuu ja rahvarõivameister Silvi Allimann.