Foto: Robin Roots
Inimesed
14. aprill 2019, 16:10

GALERII | Eesti artistide koorekiht ja tuhanded külalised: vaata, mis toimus lauluväljakul kontserdil „Kõigi Eesti Laul“! (538)

Pühapäeval toimus Tallinna lauluväljakul suur kontsert "Kõigi Eesti Laul", kus astuvad lavale mitmed armastatud Eesti artistid. Eesti president Kersti Kaljulaid ja peaminister Jüri Ratas kontserdil aga ei osalenud. 

"Ei, ma ei kavatse sellele sündmusele minna, just nimelt selle pärast, et mitte sattuda väga sügavale selle arutelu erinevatesse kaevikutesse piltlikus mõttes. Ma jään oma rolli siin mõlema osapoole kõnetajana - nii nende inimeste eestkõnelejana, kes tunnevad, et see 30 aastat edu ei ole nendeni jõudnud kui ka nendeni, kes kardavad, et muudatused riigi juhtimises võiksid viia nende vabaduste vähenemiseni või nende äriedu kuidagi pidurdada, sellepärast, et neil tekib raskusi siia mujalt kolleegide meelitamisega, sest lihtsalt Tallinna suhtluskliima võib-olla ei vasta nende ootustele," rääkis president ERR-i uudisteportaalile antud intervjuus.

"See on väga tore kui Eesti inimesed kogunevad lauluväljakule laulma, see on kuidagi meie geneetilises koodis sees. Ma suure tõenäosusega olen siiski oma perega sel nädalavahetusel maal, päris palju metsatöid on jäänud tegemata ja need tuleb nüüd ära teha," sõnas Jüri Ratas Delfile, kuid julgustas kõiki inimesi siiski kohale minema. "Ma ka laikisin seda liikumist ja see on väga tore, et meil on üks Eesti."

Kontserdil astusid lavale Laura Põldvere, Yasmyn, Tam I Tut, Kuradi Saar, Erki Pärnoja, Maian, Propazha, Ewert and The Two Dragons, Ivo ja Robert Linna, Revals, Lenna, Svjata Vatra, NOËP, Mari Kalkun, PX Band, Tanel Padar, Synne Valtri Band, Stefan ja Idealnõje Ljudi.

Facebookis märkis end osalejaks umbes 4500 inimest, veel 15 000 aga märkisid end üritusest huvitatuks. Kohal oli tuhandeid inimesi. 

Korraldajad kutsusid inimesi üles kaasa võtma Eesti lippe ja neid lehvis rahva hulgas ohtralt. Kel lipp koju jäi, sai selle lauluväljaku väravast. Kolmetunnine kontsert lõppes Ivo Linna eestlaulmisel Eesti hümniga.