Ivo LinnaFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
14. aprill 2019, 12:22

VIDEO | Ivo Linna salahobi on maalimine: ma ei saa öelda, et teen suurt kunsti (42)

Saates "Hommik Anuga" olid külas muusikud Antti Kammiste, Ivo Linna ja Karl-Erik Taukar. Antti Kammiste paljastas, et Ivo Linnal on laulmise kõrval veel üks salapärane hobi!

Anu uuris Anttilt, kes on Iffi aastakümneid kõrvalt näinud, kas Ivol on ka mingi teine asi, mida mees väga hästi teeb. "Kindlasti on Ivol igas ruumis kohustuslik lektüür üks ristsõnavihik, seda ta ei suuda jätta. Vahel, ma tean, ta väga salaja ka maalib," üllatas Antti. 

"See on selline hobi, et mulle meeldib värvidega mängida. Ega ma ei saa öelda, et ma teen suurt kunsti," jäi Ivo üsna tagasihoidlikuks. "Mõnikord tuleb see vaim peale, õhtu on pikk ja pime, mõtled midagi välja ja teed. See on väga lõbus, paned ennast natuke proovile ja kui vähemalt enda jaoks tunned, et tulebki midagi välja ka, siis on hea olla."

Ivo maailb akrüülvärvidega. "Õliga ma ei oskaks. Olen proovinud, aga see nõuaks, et ma lähen kasvõi Jüri Arraku juurde, käpad lontis, ja palun, et ta õpetaks, kuidas üldse pintslit käes hoida," muigas Ivo. Linna ütleb, et maailb enamasti loodust, kuid on proovinud ka abstrakti. "Olen ikka proovinud oma Muhu kodu ümbert võtta mingisuguse nurgakese. Mulle väga meeldib minu saun, sellest olen teinud 4-5 pilti, suvel ja talvel."

Sel suvel tähistab Ivo juubelit, 70. sünnipäeva, kuid ta kinnitas, et maalinäitust sel puhul ei tule. Samuti ei kingi ega müü ta oma töid. "Sa pole mullegi neid näidanud," ütles Kammiste. "No paari sa oled näinud ikka."

Ivo ütles, et maailmine on lihtsalt üks eneseväljenduse viise. "Sellist tegevust peab olema, erinevat tavatööst. Mina ei suudaks kogu aeg mingisuguseid lugusid juurde õppida. Millegi täiesti muuga rinda pista on hea."