Katrin Sangla meigikoolFoto: ERLEND STAUB
Elu
13. aprill 2019, 12:11

50 NIPPI | Katrin Sangla meigikool - perfektne primer, meigipõhi ja kontuurimine (26)

Sõltumata sellest kas meik on loomulik või julge, tähtis on, et see oleks püsiv ja hoolikalt tehtud. Kogu välimuse ja stiili kooskõla sõltub kindlasti õige primeri valikust, kvaliteetsest meigipõhjast ja oskuslikust kontuurimisest. 

Primer on meigi aluskreem

Aluskreemi kasutamine muudab meigi kaupüsivamaks, peidab näonahal ebaühtlused täites kortse ja poore, ühtlustab nahatooni ning annab nahale terve jume ja sära. Iga jumestuskreem, mis on kantud aluskreemi peale, näeb välja korralikum ja püsib terve päeva.

Lisaks kaitseb primer ka kosmeetika tungimise eest naha kihtidesse. Primer on mõeldud selleks, et valmistada nahk ette meigi pealekandmiseks moodustades nahale sileda ja ühtlase pinna. Primer peab olema õigesti valitud ja ka õigesti peale kantud.

Vaata täpsemalt videost!

Kui nahk vajab täiendavat niisutamist, siis tuleks valida vastavalt näonaha tüüblie niisutav aluskreem. Tähtis on, et näokreemi koostisosad ei pärsiks primeri mõju ja ei laseks kosmeetikal jõuda näonaha sügavatesse kihtidesse, vastasel juhul primeri mõju kaob ning see omakorda mõjutab meigi kvaliteeti ja püsivust. Soovitav on peale näokreemi kasutamist veenduda, et see on hästi imendunud ja vajadusel eemaldada liigne salvrätiga, alles siis kanda peale primer.

Täna on meigiturul väga suures valikus kõikvõimalikke primereid. Siinkohal peab märkima, et mõnede kosmeetikafirmade primerid, seda eriti mineraalkosmeetika omad, on niivõrd rikkalikud näonaha niisutuse ja toiteainete poolest, et vajadus kasutada eraldi toodet enne primerit kaob. Primer tuleb valida arvestades oma näonaha individuaalsete omadustega, kõige parem on kui  nii primer kui ka jumestuskreem on samalt kosmeetika esindajalt.

Olemas on erinevad primerid - matistav, niisutav, valgustpeegeldav ja korrigeeriv. 

Primeri pealekandmisel pea meeles:

Primeri pealekandmisel ärge hõõruge ega venitage nahka. Liigutused olgu pehmed ja sujuvad.

Kui kannate toodet kogu näole, siis alustage lauba piirkonnast liikudes põskede, nina ja lõua poole. Pidage meeles, et matistav primer tuleb kanda vaid probleemsete kohtade peale.

Veenduge, et primer on hästi hajutatud, vajadusel eemaldage liigne švammi abil või tupsutades salvrätiga.

Laske primeril hästi imenduda ja alles siis asuge jumestuskreemi pealekandmise juurde.

Primerit on soovituslik peale kanda sünteetilise pintsliga, nii on pealekantav kiht õhuke ja toote kulu on väike.

Meigipõhi

Tee kindlaks oma näonahatüüp ja vali sellega sobivate omadustega jumestuspõhi. Kuivale ja tundlikule nahale sobivad vedelad-niisutavad jumestuskreemid või mineraalpuuder. Rasuse ja seganaha puhul on hea valik matistavad jumestuskreemid, kompaktpuudrid, meigipulgad. Normaalsele ja noorele nahale sobivad BB-kreemid ja toonivad päevakreemid.

Õige tooni leidmiseks proovi sobivama näivaid varjundeid triipudena lõuajoonel ja kaelal. Õige toon sulandub nahka ja ei ole üldse näha. Enamik inimesi vajab kahte tooni jumestuskreemi, suvel tumedamat ja talvel heledamat. Jumestuskreemi võib segada ka niisutava näokreemiga, siis saad heledama ja läbikumavama põhja.

Meigipõhi kanna näole sõrmede, meigikäsna või jumestuskreemipintsliga. Profid eelistavad viimast, kuna tulemus jääb õhuke, puhas ja hästi kattev. Hea nipp on kanda näole viis täpikest - laubale, ninale, põskedele ja lõuale ning seejärel hajutada.

Puuder kinnitab meigi. Selleks õta puuder pintslile, koputa liigne värv maha ja paita pehmelt üle kogu näo. Veidi rohkem puudrit kanna T- tsoonile - nina, lõug ja otsaesine.

Kontuurimine

Kontuurimise idee on püüelda ovaalse näokuju poole ja tuua välja kõik enda näo head ja iseloomulikud omadused. Kontuurid  ehk tumedad toonid heidavad näole varjud, heledad toonid aga toovad esile. 

Mõned nõuanded kontuurimiseks:

Kontuurimisel kasuta kindlasti meigipintsleid, sest sõrmedega modelleerides jääb tulemus ebaühtlane.

Leia õiged pintslid, mis on nii päris karva sarnased kui võimalik, sest enamus sünteetilistest pintslitest on liialt tugevad. 

Kontuurimise põhilised sammud on rõhutamine, täiustamine ja varjutamine ehk esiletõstmine. Modelleerimiseks kasutatav värv peab olema toon või kaks sinu enda näotoonist tumedam. Esiletõstmisfaasis kasuta toon või kaks heledamat vahendit. Kõige olulisem osa on nende omavaheline hajutamine - heledast tumedate toonideni üleminek peab olema sujuv ning kuskil ei tohi olla näha kontuurimisel tekkinud jooni.

Rõhutamis- ja täiustamisetapis ei ole tingimata tarvis järgida näo ülesehitust ja kuju, sest kontuurimise võlu seisnebki selles, et saad oma nägu ise modelleerida. Kontuurimisega on võimalik luua väga erinevaid look'e. Näiteks, kui sul on lai nina, saad varjutamisega ta kindlasti väiksemaks teha.

Katrin Sangla arvab, et kontuurimistehnika ei olegi mõeldud kõigile, sest paljudel ei ole seda üldse tarvis. Keskenduda tuleks pigem kindlale probleemile, mis sul on, sest kontuurimistehnika peab sõltuma konkreetsest kasutajast.