Jazzkaare 30. sünnipäevale pühendatud näitus meenutab eredamaid hetki festivali ajaloos.Foto: Arno Saar
Galeriid
12. aprill 2019, 19:22

GALERII | Telliskivi Loomelinnakus avati Jazzkaare 30. sünnipäevale pühendatud näitus (2)

Telliskivi Loomelinnakus avati Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses näitus, kus saab näha läbi aastakümnete Jazzkaare festivali esinejatest tehtud fotosid.

Aastate jooksul on Jazzkaare fotograafide meeskond jäädvustanud väärtuslikke hetki džässiajaloost Eestis. Jazzkaare 30. sünnipäevale pühendatud näitus on kummardus kontsertfotograafiale ning sinna on valitud eredamad hetked festivali ajaloost.

Näituse kuraatori ning ühe autori Sven Tupisa jaoks on džässi pildistamine tunnetuslik küsimus, mis annab võimaluse pildistada emotsiooni, seisundit. “Pikk paus on väga hea, loen põhimõtteliselt takte kaasa ja tean, mis järgmisel hetkel juhtub. Oluline on lasta end muusikal kanda. Siis saab ka muusika pildile,” ütleb ta.

Lisaks Sven Tupitsale näeb näitusel ka fotosid, mille autoriteks on Rene Jakobson, Kaupo Kikkas, Liis Reiman, Siiri Padar, Marko Kivimäe, Raul Ollo, Jaanus Heinla ja Harri Rospu. Näitus jääb avatuks 5. maini ning on avatud iga päev kell 12-19. 

19. – 28. aprillil toimuv Jazzkaar tähistab sel aastal 30. sünnipäeva, tuues muusikasõpradeni senisest veelgi enam sündmusi. Jazzkaar 2019 peaesinejad on Bobby McFerrin, John Scofield, Joshua Redman ja Judith Hill.