Evi PärnFoto: Erakogu
Inimesed
12. aprill 2019, 17:30

„Kõigi Eesti Laulu” üks korraldajatest Evi Pärn: „Minu keha ei ole bioloogiline materjal, mis kuulub riigile.” (159)

„Tundsin, et mulle ei lähe korda see, mis hakkas toimuma peale valimisi. Tegelikult on selliseid vihakõne tooniga arvamusi ja poliitikute kommentaare olnud kuulda juba ammu enne valimisi,” räägib „Kõigi Eesti Laulu” üks korraldajatest Evi Pärn.

Tundsin, et mulle ei lähe korda see, mis hakkas toimuma peale valimisi. Tegelikult on selliseid vihakõne tooniga arvamusi ja poliitikute kommentaare olnud kuulda juba ammu enne valimisi,” räägib „Kõigi Eesti Laulu” üks korraldajatest Evi Pärn.

Pühapäeval kell 15.00 algab Tallinna lauluväljakul tasuta rahvaüritus „Kõigi Eesti Laul”, kus astuvad üles nii eesti kui ka vene keeles laulvad artistid. Viimaste kohalekutsumisega tegeles just Evi Pärn.

„Ebameeldivaid väljendusi vähemusrahvaste kohta oli juba aastaid tagasi kuulda ning poliitilisel tasandil on tehtud otsuseid, mis piiravad inimesi," räägib Evi Pärn, kes on omal nahal kogenud, mida tähendab piiramine. Loomemaastikul tegelev naine kasvas üles Eesti-Vene perekonnas ja kuigi tal on kõlav eesti nimi, on tema emakeeleks vene keel. Sugulased olid need, kes aitasid Evil selgroogu kasvatada ja õpetasid mõtlema nii, et vaatamata emakeelele on ta siiski eestlane. „Selle teadmisega kasvasin ma üles,” räägib Evi. Täiskasvanuna on ta aga kohanud inimesi, kelle jaoks on see mõistmatu.

„Ei ole vahet, mis emakeel kellelgi on. Peaasi, et inimene oleks hea – nii on mind üles kasvatatud,” lausub Evi.

Edasi lugemiseks: