Baari Madis - Madis Räästas
Blogid
14. aprill 2019, 17:43

BAARI-MADISE BLOGI | Ähh, uue valitsuse kirumine on kui kraanikaussi kusemine (19)

Me ootasime nii innukalt valimisi. Kõik soovisime paremat Eestit. 3. märts on veel värskelt meelel ja keelel. Selle haavad pole tänaseni paranenud. Siiani ei tea, milline tulevik Eestit ees ootab. Võitjatest said üleöö kaotatajad ja kaotajad hakkasid ise võitjateks. Ja seakisa on kordades suurem, kui enne valimisi. Kõik karjuvad, kuid keegi ei kuule enam. Segadust ja sigadusi rohkem, kui eales varem. Väga, väga piinlik juba. 

Lõpetage see hädaldamine! Midagi pole veel juhtunud! Me kardame ja oleme paanikas. Mille pärast? Nende tondijuttude pärast, mida väidetavalt "kallutatud" väljaanded meile sisendavad. Vahet pole, mis saama hakkab. Tüüpilise eestlasena pole meist keegi niikuinii lõpptulemusega rahul. Põhjuse viriseda leiame ALATI! Kui uus valitsus keerab elu persse, ju siis nii peab minema ja on meie saatuseks. Eesti Vabariigis on juba kirjutamata seaduseks, et ükski heategu ei jää karistuseta. Ja poliitikud hoolitsevad selle eest vägagi. Meie kisa ei aita siin ühti.

Ja "JUHUL" (mida ma eriti ei usu), kui midagi muutub, me ikka viriseme, sest see muutus polnud piisavalt hea. Ja millal on poliitikud inimeste eest väljas olnud? Kõik need "rahvasaadikud" tahavad, et enda jalgevahe magusat täis oleks, st. aastaid Riigikogu palka saada. Neil kõigil on Jüri Ratase egokompleks. Ja meie naiivselt usume nende valesid. Ja hiljem näitame pahaselt näpuga samade inimeste poole, kellesse varem sinisilmselt uskusime. Ähh, uue valitsuse kirumine on kui kraanikaussi kusemine - mõttetu ajaraiskamine. 

Aeg on edasi liikuda ja kogus see trall solgiveega ukse taha visata. Kohe on uued valimised - blogiauhindade jagamised. Bloogerite jaoks on need eriti olulised. Ja nüüd lööb mul ka see iseka poliitiku kompleks välja. Tulemustest sõltub ju tohutult palju. 15. aprillil avatakse jaoskonnad ning kõik saavad oma hääle anda. Eesti Blogiauhinnad tunnustab suve hakul nii uusi, kui vanu tegijaid. Oma panuse saavad anda kõik. Kuus nädalat, st. kuni 31. maini on hääletamine avatud.

Mina kandideerin ka juhul, kui keegi ei hakka minu vastu antikampaaniat alustama. Aasta uustulnuk. Ma ei tea, kes minuga samas kategoorias veel on, aga igatahes soovin neile edu. Au on olla juba nomineeritudki. Mul on egoistlik suhtumine: tegutsen ainult enda isiklike huvide nimel, sõltumata sellest, mida teised arvavad. Ma tahan väga võita! Pean nüüd lubadusi andma, et te vaid minu poolt hääletaks. See võit on minu jaoks elu ja surma küsimus, ausalt. Sinu elu see vaevu kuidagi mõjutab.

Aga hakkame siis andma lubadusi:

1. Kui ma võidan, siis ma kingin Andrus Kivirähk'ile viis liitrit Viru Valge viina. Toimetan need ka ise kohale.

2. Kaotuse puhul ei roni ma suurest ego-laksust lavale, ega kujuta ette, et olen võitnud valimised #jüriratas

3. Kui ma võidan või kaotan, siis luban, et teie elus ei juhtu mitte midagi ja elu kulgeb vanamoodi edasi. Kuid pidage meeles, et minu elukest mõjutab hääletustulemus vägagi, sellel on võtmeroll minu tuleviku suhtes.

4. Luban, et ma ei süüdista minu poolt mitte valinuid inimesi kallutatud  arvamuses, ega võta neilt internetti ära. Iga häälel on väärtus, isegi siis, kui see pole mulle antud

5. Luban ausaid valimisi. Hääletan enda poolt kõigest 40 korda oma erinavate e-maili kontodega.

6. Kaotuse korral ehk siis suurest kibestumisest, luban EKRE kohta ühe ilusa   sõnakesegi poetada. Isegi siis, kui ma sellesse ei usu.

7. Annan võidu puhul oma auhinna heategevuseks. Mulle piisab ainult tiitlist ja olematust tähelepanust, nagu Kardashiani klannilegi.

8. Kaotuse, kui ka võidu korral jätkan oma lolluste väljendamist ning oma nägemuste kehastamist. Ja uskuge, minu rumalustel pole piire.

9. Kaotuse korral ei hakka korraldama rahvarahutusi, ei ehita müüre, ega ähvarda kaosega.

10. Nii võidu, kui kaotuse puhul garanteerin, et saan edaspidi ka asjadest väga valesti aru, väänan tõde ning naeran läbi pisarate absoluutselt kõigi ja kõige üle. Elu ei ole nii raske, see elatakse raskeks.

11. Ei kirjuta laule Varro Vooglaiust. See on lihtsalt mõtetu energia raiskamine.

12. Ei peida reklaami sügavamõtteliste tsitaatide taha.

13. Tüütan kogu valimisperioodi aja kõiki oma sõpru ja teisi kontakte sotsiaalmeedias, et nad valiks mind ja ainult mind. Seda seniks kuni nad mu ära blokeerivad või maha löövad. 

14. Püüan oma jõududega hääled ise kokku saada, ega palu oma kuulsatelt   sõpradelt oma mõjuvõimu käiku laskmist. 

15. Püüan võimalikult kirkalt särada ja silma paista punasel vaibal, kui mind üldse vaevutakse kogu üritusele kutsumast.

16. Ma luban oma lubadustest kinni pidada.

17. Luban olla veelgi õnnelikum, kui praegu, sest päike paistab alati kirkalt  
minu aasal.

Kõik kirjas. Nii pikk nimekiri sai! Suurelt ja valjult välja hõisatud. Ma ei taha langeda sama madalale nagu poliitikud, ega valetada oma valijatele. Saab, mis saab! Pean oma sõnadest kinni. Seega, kui tahate näha, kuidas ma kõik sõnad ellu viin, siis valige mind Aasta Uustulnukaks www.blogiauhinnad.ee kodukal. See on väike, lausa olematu samm teie jaoks, aga suur hüpe minu kartulipeenral.

Ma tegelt tean, et ma ei võida. Mu lugejate arv on kahanenud jõudsalt. Viimased kaks kuud on kõik paanikas valimiste pärast, loevad ainult  
poliitilisi artikleid ning on kaotanud huvi mu lolluste vastu. Ja viimased massiviha õhutajad ja ööbikud võtsid veel viimasedki lugejad. Aga Kaja Kallase moodi, ka mina võitlen kuni lõpuni välja!

Ja kui te ei taha, et ma võidan, valige keegi teine. Kõik on võidu ära teeninud. Kindlasti ärge laske mõjutada oma arvamust pahatahtlikel laululindudel, kes püüavad mulle valimiste eel kaikaid kodaratesse visata. Usu iseendasse ja anna oma hääl blogijale, kes sulle päriselt meeldib! Mõjutatud või kallutatud arvamus pole kunagi siiras.

Issand, ma pean ju ka kohale ilmuma! Mul pole midagi selgagi panna! Mul on lihtsam vist koju jääda... Kustutan ka oma tänukõne. Õhtuleht või siis Anu Saagim võib mu eest auhinna ise vastu võtta.

PS. Kas keegi teab Venemaal või Hiinas häkkereid?