Foto: Outnow.ch
Film
12. aprill 2019, 13:30

ARVUSTUS | Aasta halvim film on juba selgunud – „Hellboy“ (4)

Kui otsida aasta halvima filmi kandidaati, siis ei maksa kaugelt otsida. Kinno on saabumas uus film „Hellboy“. 

Ma nägin eelmisi „Hellboysid“ kunagi 10 aastat tagasi, mis olid toona ka üsna okeid, kuigi ma neist ei mäleta mitte midagi. Nüüd lasti Del Toro lahti ning pandi asemele Neil Marshall, kellel pole ühtegi väga vinget filmi. Seepeale tõmbas projekti mant minema Ron Pearlman ja toodi asemele David Harbour. See selleks, ilmselt pole viga isegi näitlejas, võibolla ka mitte lavastajas, vaid üleüldse on film erakordselt rumal.


Esiteks võib kõige totramad pahalased üles leida selle järgi, et nende motivatsiooniks on lihtsalt kurjus ja soov maailma hävitada. Ei mingit taustalugu, vaid lihtsalt kurjus. Ja hea tegelane peab tema vastu võitlema, kuna on kuskil mingi ettekuulutus. 

Sisemonoloog käiks ilmselt nii:
- Hei, Milla Jovovichi tegelane, miks sa nii kuri oled?
- Sest ma olen kuri nõid.
- Miks?
- Sest ma olen kuri.
- Miks?
- Sest selline oli ettekuulutus.
- Mida sa saavutada tahad?
- Kurjuse võitu.
- Miks?
- Sest see oli ettekuulutuses ja ma olen kuri nõid.

Vahepeal kakeldakse mingite trollidega, siis hiiglastega, siis vampiiridega, siis leitakse sõpru, kes muutuvad vahepeal leopardiks ja siis on vahepeal palju deemoneid, kes näevad lihtsalt väga s*ta CGI-ga naljategelased välja. Inimesi lõigatakse tuimalt juppideks, tõmmatakse peanahk maha, võetakse lõualuud otsast – et ikka näidata, et me oleme da real sh*t ja lapsed meid ei näe, kui nad just salaja ei vaata.

Pahad tulevad võimule, mööda Londonit käib katk, mis tapab järjest inimesi. Uudised on täis paanikat, ärge suhelge haigestunutega, varjuge, Hellboy võitleb kuskil, et järgmine stseen oleks veel loogilisem – äsja katkupuhangu üle elanud Londonis on toredaid koeraga jalutajaid ja diplomaadiga tööle jalutavaid suvatüüpe, keda siis juppideks kiskuma hakatakse.

Fakk, see film kestis ja kestis ja kaks tundi pole tükk aega nii aeglane olnud. Magada ka väga ei saanud, sest paugud olid eriti valjud. Ja pole ime, et USA-s pole seda kriitikutele näidatud, kuna nad ilmselt läheksid siis kinno RT 10prossase hinnanguga. Nüüd ikka mõned tüübid ilmselt kogemata filmile ära eksivad (Dannari sõnad olid prohvetlikud, sest esimeste arvustuste tulemusena kujunes „Hellboy“ Rotten Tomatoes skooriks justnimelt 10% – toim.).

2/10