Sünne ValtriFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
12. aprill 2019, 00:29

Sünne Valtri internetis mustamisest: kui saaks inimestele südamele koputada, et lõpetage ära, see ei ole normaalne (37)

„Nagu ütles Rein Lang, hüsteeriaks pole põhjust, aga pole põhjust olla ka kuskil tasa-tasa. Ideaalmaailmas ma ei teeks seda, sest mulle meeldiks, et sellist olukorda ei oleks. Draakonid on olnud igasuguste poliitiliste teemadega väga mitteseotud,” räägib Ewert Sundja pühapäevasest „Kõigi Eesti Laulu” kontserdist.

Sundja avaldab „Kolmeraudses” arvamust, et eri inimestel võivad üritusel osalemiseks olla erinevad põhjused. „Mina teen seda puhtalt sellepärast, et tundsin, et see ei sobi mulle enam. Mul on tunne, et on toimunud nihe mingite asjade väljaütlemisel, mille puhul mulle tundus, et me ei räägi nii. Minu jaoks käib sellega kaasas vastutus ja nende sõnade taga olevat vastutust pole mina tähele pannud,” viitab ta viimasel ajal poliitikas toimuvale.

„Kuna minul on kokku pandud uus ansambel, siis kus alustada kui mitte lauluväljakul. Kuid asjal on ka teine pool ja üritus on minu silmis väga heade eesmärkidega. Kui saame vihkamise vastu midagigi teha, teen seda suurima heameelega,” räägib samuti kontserdil esinev Sünne Valtri. „Kuid teame kõik, et rahva üles kutsutud ühislaulmisi on eestlastel vaja, 1988. aastal oli samamoodi. Meie roll on selles, et inimesed soovivad käest kinni hoides kuulata isamaalisi laule. Kui muusika ühendab meid ja kogu sõnumit, on meie eesmärk väga täidetud,” lisab ta.

Valtri meelest ei ole praeguse olukorra lahendamiseks ühte retsepti. „Inimesi on palju ja kõigil on oma arvamus. Loomulikult on tore, et oleme värvilised, sest kui oleme hall mass, siis me ei jõuagi kuhugi. Enne oli juttu, et internetimaailm on mõnus mugav tsoon, mustame kõiki ja nii hea on teha asju, kui pärast pole mingit vastutust. Kui saaks nüüd inimestele südamele koputada, et lõpetage see loopimine ära, see ei ole normaalne. Me oleme nii väike ühiskond, me peaksime kokku hoidma. Võib-olla teeme seda jälle 30 aasta pärast ja siis jälle 30 aasta pärast – kui on vaja teha, siis tuleb teha.”