Netsky Foto: Pressimaterjal
Inimesed
11. aprill 2019, 10:59

Trummi ja bassi produtsent Netsky on suur Elton Johni ja Prince’i fänn

Sel suvel, 18.-20. juulil toimub Pärnus, klubi Sunset elektroonilise muusika festival Beach Grind. Lisaks Showtekile, Dimensionile ja Nublule astub reedel, 19. juulil ühe peaartistina lavale ka Belgiast pärit DJ ja produtsent Netsky, kelle viis üleilmselt tippu 2016. aasta Olümpiamängude eel avaldatud hitt “Rio”.

 

Netsky, kodanikunimega Boris Daenen on 30-aastane Belgia trummi ja bassi produtsent, muusik ja DJ. Biitideni jõudis ta juba 12-aastaselt, kui hakkas muusikatarkvara abil esimesi sample’eid ja loop’e looma. Netsky alustas muusikakarjääriga 2008. aastal ning juba järgmisel aastal võttis Londoni legendaarne trummi ja bassi plaadifirma Hospital Records (High Contrast, London Electricity) ta enda tiiva alla. Sama leibeli alt nägi 2010. aastal ilmavalgust Netsky omanimeline debüütalbum, mis lennutas ta kiirelt tippu ja pälvis Drum & Bass Awards auhinnagalal parima albumi auhinna. Produtsent tuli samalt galalt koju ka parima uustulija tiitliga.

 

 

Netsky, kelle loomingut on iseloomustatud kui liquid funk ja electro house mõjutustega trummi ja bassi, peab lugu mitmekülgsest muusikast. Noorena muusikakoolis trumme õppinud ja täna Netsky live-koosseisu esinemistel klahvide taga üles astuv mees peab end suureks Elton Johni fänniks. „See ei kajastu küll minu enda loomingus, aga ta on ilmselt üks imetlusväärsemaid laulukirjutajaid. Ka paljude teiste muusikute käekirjast on näha, et tema looming on mõjutanud väga paljusid. Elton Johni „Rocket Man“ on kindlasti minu üks läbi aja lemmikumaid laule“. Daenen toob välja ka Prince’i ja Bob Marley, kelle loomingust ta väga lugu peab.

 

Muusik on välja andnud ühtekokku kolm kauamängivat. Viimasel, 2016. aastal ilmunud albumi „3“ peal oli ka tema megahitt „Rio,“ mis oli samal aastal Belgia olümpiakoondise ametlik olümpiahümn ja tõi Netskyle üleilmse tähelepanu. Ta on teinud koostööd teiste seas David Guetta, Macklemore’i ja Digital Farm Animalsiga ning remiksinud Swedish House Mafia, Dua Lipa, Ed Sheeran’i ja paljude teiste suurnimede originaalträkke. Netsky viimane, veebruaris alguses ilmavalgust näinud lugu „Don't Even Know You Anymore,“ kus teevad kaasa Lil Wayne ja Bazzy, on erinevates platvormides kogunud kümneid miljoneid kuulamisi.

 

Netsky esineb sel suvel, 18.-20. juulil Pärnus toimuva rannafestivali Beach Grind teisel päeval. Lisaks on tänaseks avalikustatud artistide seas Showtek, Dimension, nublu, Wateva, Lemon Fight, Rämmar DJ-d ning peosarjade Grind ja Bianca residendid. Lisainfo Beach Grindi kohta leiab festivali kodulehel ja Facebookist.