Marianne Leibur Riga Jazz Stage 2019 võistluselFoto: Jazzkaar
Inimesed
10. aprill 2019, 09:24

FOTOD | Lauljatar Marianne Leibur võitis Riias rahvusvahelise maineka laulukonkursi

Andekas noor laulja Marianne Leibur võitis mainekal jazz-artistide konkursil Riga Jazz Stage 2019 esikoha ja Läti helilooja maestro Raimonds Paulsi välja antava eripreemia.

Riga Jazz Stage konkursil oli tänavu 2 kategooriat: vokalistid ja pianistid. Eelvoorus osales 56 muusikut 24 riigist, kellest poolfinaali valiti 26 võistlejat. Finaalvooru jõudis 6 lauljat ja 7 pianisti, vahendab Jazzkaar saadetud pressiteates. 

Marianne Leibur Riga Jazz Stage 2019 võistlusel

Võistlejaid hindas rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid muusikud, heliloojad ning festivalide ja kontsertide produtsendid USA-st, Jaapanist, Türgist, Itaaliast, Portugalist, Inglismaalt ja Baltikumist.

Vokalistide teine preemia läks Rootsi ja kolmas Poola. Pianistidest võitis hiinlane A Bu, teise koha sai Ungari ja kolmanda koha Läti muusik. Eestist osales pianistide kategoorias Joel Remmel.

Marianne Leibur Riga Jazz Stage 2019 võistlusel Foto: Jazzkaar

Marianne on noor laulja, viiuldaja ja helilooja. Möödunud sügisel avaldas ta oma esimese muusikavideo laulule "Eile, täna, homme", mis on kirjutatud Ellen Niidu sõnadele.

Muusikute peres üles kasvanud neiu vanaisa on laulja, löökpillimängija ja hinnatud muusikapedagoog Kalju Terasmaa, kes lapselapse tegemistele kirglikult kaasa elab. "Olen Marianne tegemisi ikka huviga jälginud ja rõõmustan koos temaga, et ta omakirjutatud muusika ja E. Niidu tekstiga laul nüüd videona  teoks sai. Selles videos võluvad loomulik laulmine ja tekstitunnetus ning keelpillide ilus toon. Nii laulu kui pildi helgus teevad südame soojaks küll," on Terasmaa lauljatari esiksingli kohta öelnud. 

 

Mariannet saab kuulda 18. aprillil algaval festivalil Jazzkaar kolmel korral: tasuta kontsertide päeval 21. aprillil Põhjala pruulikojas koosseisuga Marianne - Johannes – Karl, 23. aprillil Jazzkaare linnaruumiprojekti raames Rahvusraamatukogus koos Rahel Taltsiga ning festivali viimasel päeval 28. aprillil Vabal Laval kontserdil "Jazzkaar 1990 rewrite" Raivo Tafenau Festivaliansambel & solistid.

Varem on samal võistlusel osalenud ning auhinnalisi kohti võitnud ka mitmed teised Eesti muusikud:

2005 Sofia Rubina II koht
2006 Peedu Kass I koht
2006 Liina Saar III koht
2007 Rebecca Kontus III koht
2008 Rebecca Kontus III koht
2013 Laura Põldvere II koht
2017 Susanna Aleksandra Veldi III koht