Eelmisel õhtul ohtralt purjutanud ja turvamehega vaielnud ning kakelnud riigikogulased Aru ja Tein viidi arestimajja. Hommikul tuli Reformierakonna peasekretär Kristen Michal neile bussiga Kesklinna politsei arestimajja järele. Foto: TIINA KÕRTSINI
Blogid
10. aprill 2019, 00:03

Kuidas üle tänava kostis röök: „Antropovit!“ (4)

Ei saa öelda, et endisest raamatukauplusest baariks muutunud Võitlev Sõna Tallinnas Pärnu maanteel oleks olnud tol pühapäevaõhtul, 10. aprillil 2005 kainetest inimestest tulvil, kuid kesköö lähenedes torkasid eriti silma kaks umbjoobes sõimlevat ja ropendavat meest.

Arve maksmisest ei tahtnud nad kuuldagi. Baaritöötajad polnud kadedad ja kutsusid turvamehed välja. Meeste taltsutamiseks läks vaja kahte patrulli, kes suutsid nad lõpuks raudu panna ja surusid siis pikali.

Kohale sõitis ka politsei, keda mehed kuradi värdjateks sõimasid. Jäägu ropemad sõnad siinkohal kirja panemata.

„Me oleme riigikogu liikmed ja tunneme hästi teie ülemust Robert Antropovit!“ kuulutasid mehed lõpuks. Riigikogulased nad olidki, Peep Aru koguni Reformierakonna fraktsiooni esimees. Tema kaaslane Toomas Tein, tõsi küll, väiksema kaliibri mees.

Politseinikud viisid üle tänava kostvate karjete „Antropovit! Antropovit!“ saatel mehed joobeekspertiisi, millest nad keeldusid. Öö veetsid nad siiski politseimajas.

Pead norus, teatasid mehed järgmisel päeval, et lahkuvad riigikogust. Partei toonane peasekretär Kristen Michal arvas, et nad võivad siiski erakonda edasi jääda: „Ega nad pea kogu eluks töötamist järgi jätma ja metsa minema. Alati on igaühel võimalus ennast parandada.“