Bill Wyman ja tema pruut Mandy Smith 1989. aastal. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
9. aprill 2019, 15:30

Rolling Stonesi tähe suhe 13aastase tüdrukuga kerkis taas esiplaanile

Briti filmifestival võttis tagasi Rolling Stonesi endisele liikmele Bill Wymanile edastatud esinemiskutse, kuna protestijad tuletasid taas meelde muusiku omaaegset armusuhet teismelise tüdrukuga.

Rolling Stonesis aastatel 1962 - 1993 mänginud Wyman (82) pidi üles astuma juunis Sheffieldi Doc/Festi küsimuste ja vastuste tunnil. Ühtlasi pidi muusikalegend osalema temast vändatud dokfilmi „The Quiet One“ („See vaikija"“) esilinastusel, kirjutab BBC News.

Kuid puhkenud poleemika peale teatas festival, et Wyman ei osale kummalgi üritusel. 

Briti rokkar oli 47aastane, kui ta tutvus 1984. aastal Mandy Smithi nimelise 13aastase tüdrukuga. Seksuaalsuhte tekkides oli Mandy enda sõnul 14. 1985 kaalusid Briti prokurörid süüdistuse esitamist muusikule, kuid loobusid plaanist. Kui Mandy oli saanud 18, pidas ta Billiga pulmi, kuid lahutus saabus juba kaks aastat hiljem. 

Tuntus võimaldas Mandyl teha laulja- ja modellikarjääri. Hilisemas elus on ta tegutsenud nii meigikunstnikuna kui ka nõustajana. 2012. aastast saadik kirjutab Smith igakuist nõuandeveergu kristlikule elustiiliajakirjale.

1993 abiellus Mandy jalgpallur Pat Van Den Hauwe'ga, kuid teinegi abielu kestis vaid kaks aastat. Kooselust endise modelli Ian Mosbyga on Mandyl poeg Max Harrison Mosby.