Jill (paremal) ja Whitney (keskel) koos oma emaga. Foto: Facebook/Jill Noe
Inimesed
9. aprill 2019, 11:57

IMELINE KINK: korvpallitäht sünnitab oma kaksikõele kaksikud

Endine Arizona State University korvpallikuulsus Jill Noe teeb oma kaksikõele imelise kingituse: ta sünnitab Whitneyle kaksikud. 

Ajakirja People teatel tegutseb 34aastane endine sportlane surrogaatemana, sest Whitney kannatab neurofibromatoosi all, mis põhjustab närvikoekasvajaid. Rasedus oleks tema jaoks liiga riskantne. „Whitney on alati tahtnud emaks saada ja haigus on temalt juba niigi palju röövinud,“ rääkis Jill saatele „Today“. „Ta on mu parim sõber ja ma tean, et tema oleks minu heaks sedasama teinud.“

Jilli kõhus kasvavad poiss ja tüdruk, kellele Whitney ja tema abikaasa Pete on juba nimed valmis mõelnud: Rhett ja Rhenley. Beebid peaksid ilmale tulema 6. juunil. „Olen kaksik ja tean, milline side mul õega on. Tahtsin, et mu lapsed saaksid sedasama kogeda ja minna läbi elu parima sõbra kõrval, kellega koos nad olid ilmale tulnud nagu mina ja Jill,“ ütles Whitney. 

Whitney pulmapilt. Foto: Facebook/Jill Noe

Kui Noe veel korvpalli mängis ja oli sunnitud mitme põlvelõikuse tõttu kaks hooaega vahele jätma, nimetas ta intervjuudes vapraks hoopis oma õde, kes oli teise tüübi neurofibromatoosi tõttu pidanud üle elama kuus ajulõikust, vahendab väljaanne  Coloradoan. "Whitney on minust tugevam ja on seda üha uuesti tõestanud."

Whitney vasakust silmast kadus nägemine 2000. aastal. 2004. aastal jäi parem kõrv kurdiks ning 2011. aastal kadus vasakust kõrvast 60% kuulmisest. Kolm aastat tagasi abiellunud naisele tehti haiguse tõttu osaline emaka eemaldamine, kuid tema emaks saamise šansse on kahandanud ka suur oht lastele neurofibromatoos edasi anda.