Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
9. aprill 2019, 11:17

„Meeleheitel koduperenaiste“ staar möönis pistise andmist

„Olen oma tütart alt vedanud,“ tõdes „Meeleheitel koduperenaiste“ näitlejanna Felicity Huffman, kes võttis omaks altkäemaksu andmise tütre ülikooliõpingute hõlbustamiseks.

Huffman maksis 15 000 dollarit väidetavale heategevusorganisatsioonile, mille rajaja Rick Singer kasseeris tegelikult jõukatelt vanematelt pistist, aitamaks nende võsukestel nimekatesse ülikoolidesse pääseda. „Võtan süü täiesti omaks ning kahetsen ja häbenen oma tegu sügavalt,“ ütles näitlejanna, lisades, et tal on piinlik tütrele, perele, sõpradele, kolleegidele ja haridusringkondadele põhjustatud valu eest. „Tahan neilt vabandust paluda ning iseäranis tudengeilt, kes näevad ülikooli pääsemise nimel iga päev ränka vaeva, ning nende vanematelt, kes toovad oma laste toetamiseks tohutuid ohvreid ja teevad seda ausalt.“

Lisaks näitlejannale tunnistas meelehea andmist New York Posti andmeil tosin jõukat lapsevanemat. Petuskeemis osalemises tunnistas end süüdi ka Texase ülikooli tennisemeeskonna endine treener. Huffmanit ähvardab kuni 20 aasta pikkune vabaduskaotus, kuid tänu ülestunnistusele võib ta pääseda lühikese vanglakaristuse, 20 000 dollari suuruse trahvi ning 12kuulise katseajaga. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OLIVIA JADE (@oliviajade) on

Petuskeemis osalemises süüdistatakse veel kümneid isikuid, nende seas komöödiasarja „Full House“ näitlejat Lori Loughlinit ja tema abikaasat, kes väidetavalt maksid pool miljonit dollarit, et nende tütred (pildil koos vanematega) kuulutataks ülikooli spordivõistkonna liikmeteks, ehkki tüdrukud ei tegelnud spordiga.