Evelin IlvesFoto: Tiina Kõrtsini
Inimesed
9. aprill 2019, 12:01

VÄGEV! Evelin Ilvese kodurestoran Roog jäi silma National Geographicule (22)

Mõned aastad tagasi sukeldus endine esileedi Evelin Ilves toitlustusärisse ning avas koos (nüüdseks endise) elukaaslase Siim Rikkeriga Hiiumaa mändide vahel kodurestorani ROOG. Sügise tulekuga koliti restorani köök Tallinna vanalinna, mille uksed on avatud aastaringselt. Evelini hoole ja armastusega sündinud kodurestorani märkas hiljuti National Geographicu reisiportaal Natgeotraveller.

"Ilus, amatsoonlik blond Evelin on juba kolm aastat võõrustanud külalisi ja toidugurmaane oma 800aastase vanuses majas Tallinna vanalinna südames asuvas restoranis ROOG," kirjutab portaal Natgeotraveller. 

Portaal kirjeldab, et Evelin võõrustab külalisi suure laua taga, mis asetseb ruumi keskel, riiulitel jäävad silma joogid ja marinaadid.

"Läänemeri, selle naabriteks Soome, Rootsi, Läti ja Venemaa. Selle Põhja-Euroopa riigi geograafia annab neli aastaaega, kuid maa annab vilja vaid kahel aastaajal. See korilaste riik valmistub ette viljatuks talveks, hoides ja säilitades juurikaid ja köögivilju keldrites. Suvel ja sügisel korjatakse mustikaid, jõhvikaid, murakaid, muutes need magusaks maagiaks, et kesta kuni kevadeni," kirjeldab väljaanne."Eestlased ei armasta midagi enamat kui kõndimist metsas, otsides parimat loodusest."

Evelini kodu asub Tallinna UNESCO nimekirjas keskaegse vanalinna keskel. Portaal toob välja, et saksa ja vene mõjud on selged – ja nende rahvaste köökidel oli ka tugev mõju toidule. Kuid noored eesti kokad toovad tänapäevasust, olles inspireeritud Põhjamaadest.