Allison MackFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. aprill 2019, 10:25

Näitlejanna tunnistas end seksiorjade värbamises süüdi (15)

USA telesarjast „Smallville“ tuntud Allison Mack tunnistas end süüdi noorte naiste värbamises seksisekti. Oma ohvrite väitel oli näitlejanna erakordselt julm ja manipuleeriv. 

Seriaalis noore Supermani sõpra Chloe Sullivani kehastanud 36aastane näitlejanna kutsus suguõdesid Nxivmi-nimelisse organisatsiooni, mille eesmärk pidi tema sõnul olema eneseabi. Kuid prokuröride süüdistuse kohaselt värbas Mack tegelikult seksiorje grupeeringu asutajale Keith Raniere'ile ja sekti teistele juhtidele. Tunnistajate sõnul sunniti Nxivmis naisi oma isandatega seksuaalvahekorda, neid näljutati ning nende kehale põletati Raniere'i initsiaalid. 

Mack tunnistas end ajakirja People teatel süüdi väljapressimises, sunnitööle sundimises ja vandenõu sepitsemises ning palus pisarsilmil andestust. Näitlejanna tunnistas, et oli Nxivmi allorganisatsiooni DOS liige, pidas isiklikku orja ning sundis mitmeid naisi endaga seksima. Mack võttis omaks, et naisi sunniti seksuaalvahekorda ähvardustega. „Olen jõudnud järeldusele, et pean oma käitumise eest täit vastustust kandma ning seetõttu tunnistan end täna süüdi.“

Kokku on kohtu all kuus inimest. „Smallville'i“ tähte kui grupeeringu üht prominentsemat liiget võib süüdi mõistmisel oodata 15aastane vanglakaristus. 

Üks sekti mõju alla langenud noori naisi oli seebiooperi „Dünastia“ tähe Catherine Oxenbergi tütar India. Oma vintsutustest raamatu kirjutanud Oxenberg teatas ajakirjale People tehtud avalduses, et tunneb Macki ülestunnistusest rahuldust ja kergendust. „Nüüd ei saa see manipulatiivne ja korrumpeerunud kuritegelik ettevõte kellegi teise lapsi sihikule võtta, allutada ja ära kasutada. Allison on viimaks ärganud, kuid millise hinnaga! Sellel naisel oli kogu maailm peos ja nüüd seisab ta silmitsi vangistusega.“

India Oxenberg lahkus sektist mullu ja on ema sõnul oma eluga edasi läinud.