ABBA HITIMEISTRID: Benny Andersson (paremal) ja Björn Ulvaeus 6. aprillil „Mamma Mia!“ 20. sünnipäeva etenduse lõpus. Foto: PA Wire / PA Images
Inimesed
8. aprill 2019, 16:54

ABBA staarid osalesid muusikali „Mamma Mia!“ 20. sünnipäeval (3)

ABBA hittidel põhineva muusikali „Mamma Mia!“ 20. sünnipäeva tähistamisel saabusid näitlejate ja publiku rõõmuks lavale Rootsi neliku liikmed Benny Andersson ja Björn Ulvaeus. „Imelik ja imeline on siin olla,“ ütles Björn tormilise aplausi raugedes.  

BBC Newsi teatel toimus juubelietendus Londoni West Endis Novello teatris 6. aprillil, täpselt 20 aastat pärast esmaettekannet. ABBA meespool, kelle sulest on pärit kvarteti hittide muusika ja sõnad, on „Mamma Mia!“ varasematelgi sünnipäevadel osalenud. Novello teatri laval liitusid nendega lavastaja Phyllida Lloyd, stsenarist Catherine Johnson ja produtsent Judy Craymer, keda Björn Ulvaeus tituleeris kolmeks ingliks. Lava taga ütles muusik, et nägi „Mamma Miat!“ viimati liiga ammu. „See on võimalus üleni sukelduda, lasta oma südant liigutada, ja ma kogesin täna õhtul seda kõike ja rõõmustan, et tunnen seda.“

 
 
 
View this post on Instagram

What a night! #MammaMia20 💃🕺💖

A post shared by MAMMA MIA! The Musical (@mammamiamusical) on

„Mamma Mia!“ etendust on 20 aasta jooksul üle maailma näinud 65 miljonit inimest. Londonis on muusikali etendatud kolmes teatris ning vaatajaid on kogunenud üle üheksa miljoni.

Maailmas on ABBA hitisadu lavastatud umbes poolsada korda ja see on tõlgitud 16 keelde, sealhulgas eesti keelde. 2008. aasta ekraniseeringu peaosades olid Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan ja Colin Firth. Mullu esilinastus üliedukalt filmi järg „Mamma Mia! Siit me tuleme taas“.