Vasakult: Guy Thorpe-Beeston, kuningliku pere kauane esigünekoloog Marcus Setchel ja Alan Farthing 22. juulil 2013 pärast prints Williami esiklapse George'i sündi St Mary haigla Lindo tiivast lahkumas. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
8. aprill 2019, 14:00

ISEPÄINE: Meghanile ei kõlba kuninganna günekoloogid (10)

Mail on Sunday andmeil on hertsoginna Meghan järjekordselt isepäisust ilmutanud. Prints Harry filmitähest kaasa ei soovi, et tema lapse aitaksid ilmale kuninganna nimekad günekoloogid.

Kuningliku pere naistearstid Alan Farthing ja Guy Thorpe-Beeston aitasid ilmale kõik prints Williami ja hertsoginna Catherine'i kolm last. Günekoloogid on maailma nimekamate seas, Thorpe-Beeston lisaks riskisünnituste spetsialist. Kuid Williami vennanaine Meghan on tandemi teenetest viisakalt keeldunud – väidetavalt ei soovi ta, et „ülikonnas mehed“ tema esiklapse sündi jälgiksid. „Meghan raiub, et tema tahab omainimesi,“ paljastas kõmuväljaande allikas, kelle sõnul oli Meghani lähikond tema otsusest jahmunud. 

Mail on Sunday andmeil ei õnnestu Meghanil siiski Elizabeth II arstidest täiesti vabaneda – nimelt nõuab kuninglik protokoll, et neil oleks mingi roll. Ka komplikatsioonide puhul – nagu juhtus Elizabeth II noorima poja prints Edwardi abikaasa Sophie'ga – haaravad kuninganna arstid ohjad enda kätte. 

Wessexi hertsoginna Sophiet tabas 2001. aasta lõpus verejooks – ilmnes, et tal oli emakaväline rasedus. Kuninglikul paaril  õnnestus taas lapseootele jääda. Kuulu järgi pidid nad kasutama katseklaasiviljastamist. Kuid krahvinna elu rippus 2003. aasta novembris taas juuksekarva otsas, kui ta varises kaheksandal raseduskuul oma kodus Bagshot Parki residentsis meeletu kõhuvalu ja suure verejooksu pärast kokku. Kiirabi jõudis Surrey krahvkonna valveinspektori eksituse tõttu kohale suure hilinemisega. Briti kõmulehe New of the World andmeil oli krahvinna verekaotus nii ränk, et talle tuli üle kanda neli liitrit verd, ning ka keisrilõikega sündinud Lady Louise'i elu oli ohus. Õnneks tulid mõlemad arstide abil rängast seisust välja ning 2007. aasta jõulude eel täienes prints Edwardi ja krahvinna Sophie pere pojaga, kellele pandi nimeks James.