Liis Lemsalu Foto: Teet Malsroos
Inimesed
8. aprill 2019, 13:01

Liis Lemsalu hoidub poliitilistest avaldustest: ma ei taha sooja õhku välja lasta (16)

Lauljanna Liis Lemsalu, kes hiljuti andis koos Raul Ojamaa ja Clifford Goiloga välja singli "Tähed me jalge all", käis külas "Vikerhommikus", kus tuli juttu nii tema värskest loomingust kui ka poliitikast. 

Saatejuht Taavi Libe tegi tähelepaneku, et lauljanna sotsiaalmeedias puuduvad poliitilised avaldused ja südamekujutised (liikumise "kõigi Eesti" märk – toim.). Küsimuse peale, kas poliitikast mitterääkimine on teadlik valik, tunnistas Liis, et väljaspool kodu, sõprade ja tuttavatega, tuleb väga tihti kõneaineks poliitika – eriti viimasel ajal.

"Praegu on see võtnud võimust," rääkis lauljanna. "Paratamatult tuleb see keelele. Mul on kindlasti asju, kuidas mina asju näen. Praegusel hetkel on niivõrd palju ütlejaid ja rääkijaid ja hästi palju paisatakse erinevaid sõnu ja lauseid õhku." Liis rääkis, et inimesed justkui ei taha arvestada sellega, et need sõnad jäävad sinna igaveseks. "Üritan olla diplomaatiline selles suhtes ja mitte niisama rääkida ja sooja õhku välja lasta. Liialt palju on tähelepanu mingites kohtades, kus võibolla ei peaks olema," avaldas Lemsalu arvamust. "Pigem oodata ja vaadata, mis saab, ei ole ka ainuke variant. Pigem tuleb teha ja olla kohal. Poliitiliselt üritan olla korrektne."

Näitena tõi lauljanna USA viimased presidendivalimised ja Ameerika popartisti, Taylor Swifti, kes enne Donald Trumpi presidendiks saamist oli poliitilistel teemadel vaikinud. "Kui Trump tuli võimule, kõik justkui muutus – hakkas rääkima oma tunnetest ja mõtetest. Noored tõesti kuulasid teda ja noored läksid hääletama. Võibolla mingi aasta ma ka plahvatan ja avaldan enda arvamusi," rääkis Lemsalu.  "Pigem vaatan, mis siin toimuma hakkab. Mõistan, et on olemas erinevaid mõtteid."

Lauljanna värskeim video "Tähed me jalge all" valmis Ameerikas, Amazonases. "See oli väga uskumatu koht. Ei saanud kohal olles aru, et olen seal," tunnistas Lemsalu. Muusikavideo on salvestanud New Yorgis elav Eesti tippmodell ja hiljuti räpparikarjääri alustanud Alexandra Elizabeth Ljadov.

 

Täispikk intervjuu on järelkuulatav siin: